Israels utenriksminister Yair Lapid innleder tirsdag et to dager langt offisielt besøk i De forente arabiske emirater. Bildet er tatt da han var i Roma i helgen. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Israel åpnet sin første ambassade ved Persiabukta

Israels ambassade i De forente arabiske emirater åpnet tirsdag. Det er landets første ambassade i et land ved Persiabukta.

Åpningen fant sted under besøket til Israels utenriksminister Yair Lapid, som er det første offisielle israelske besøket til De forente arabiske emirater noensinne.

Lapid og Emiratenes kultur- og kunnskapsminister Noura al-Kaabi sto for snorklippingen på ambassaden i Abu Dhabi.

– Israel ønsker fred med alle våre naboer. Vi drar ingen steder. Midtøsten er hjemmet vårt. Vi forblir. Vi ber alle land i regionen anerkjenne det og snakke med oss, sa Lapid.

På besøket vil utenriksministeren også innvie et konsulat i Dubai.

Israelske ministre har tidligere besøkt Emiratene, men aldri på et offisielt besøk.

Siden Israel og Emiratene normaliserte forbindelsene i fjor høst, mens Donald Trump var USAs president, har de to statene inngått avtaler om blant annet turisme, luftfart og finans.

Normaliseringsavtalene mellom Israel og Emiratene, men også Bahrain, Marokko og Sudan, har blitt fordømt av palestinerne. De mener det bryter med tanken om at Den arabiske liga ikke bør ha relasjoner med Israel før det er inngått fred med palestinerne.