Krigere som har sluttet seg til den ekstreme gruppen IS, islamsk stat. Stringer / Reuters / NTB Scanpix

– IS har kidnappet 220 assyriske kristne

Krigere fra Den islamske staten (IS) har bortført minst 220 assyriske kristne i det nordøstlige Syria i løpet av de siste tre dagene, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.

Bortføringene skjedde i forbindelse med at IS-krigere har tatt kontroll over minst ti kristne landsbyer i nærheten av byen Hasaka de tre siste dagene, melder den syriske eksilgruppen, som samler informasjon fra en rekke kilder på bakken i Syria.

– De har tatt med seg de bortførte menneskene ut av landsbyene og inn i sitt eget territorium, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både kvinner, barn og eldre er blant de bortførte, ifølge syriske aktivister.

Kurdiske militsstyrker har de siste dagene innledet en større offensiv mot IS i området. Militsen får støtte av amerikanskledede luftangrep, og over 130 IS-krigere er drept i angrepene, ifølge SOHR.

De fleste innbyggerne i byen Hasaka er kurdere, mens mange av landsbyene rundt er befolket av kristne syrere.

Bortføringene har skapt stor frykt blant den kristne befolkningen i Hasaka-provinsen, og mange familier har nå lagt på flukt.

– Siden mandag har 800 familier søkt tilflukt i byen Hasaka og ytterligere 150 i Qamishli, en kurdisk by på grensen til Tyrkia, opplyste Osama Edward, leder for den svensk-baserte organisasjonen Assyrian Human Rights Network, onsdag.

Områdene nordøst i Syria har stor strategisk betydning for IS fordi de binder sammen landområder som den ytterliggående opprørsgruppen kontrollerer i Syria og Irak.

Kurdiske militsstyrker har de siste dagene innledet en større offensiv mot IS i Hasaka-området. Militsen får støtte av amerikanskledede luftangrep.

Kristne koptere ble henrettet av IS-terrorister:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Norge samarbeider med Irak og USA i jakten på fremmedkrigere
Les også
– Franskmenn med Syria-planer fikk passene sine inndratt
Les også
Australia vil frata ekstremister statsborgerskapet
Les også
Har ikkje islam med islam å gjera?
Les også
«Martyrene døde i sin faste tro på Gud»