MUNTERT: Aud Karin Haugen og Arthur Karl Morken spiller og synger i festivalhallen i Sarons Dal. FOTO: MALENE BJØRGAAS

Bølgeskvulp, tørrfisk og salmeboka

Sommeren er forventning, en god atmosfære og glede mener Aud Karin, som jeg møter syngende i kaféområdet.

Dagen kjører i sommer en eksklusiv feriespalte hvor vi møter mennesker som forteller om sin ferie, men hvem skal man velge? Jeg satt i kaféområdet på sommerstevnet Sarons Dal og lette etter en god kandidat da en Arthur fra Bryne trakk frem munnspillet og begynte å spille salmer, bare et par bord bortenfor. Jeg grep sjansen og slang meg med i sangen, og før jeg visste ordet av det dukket det opp en sopranstemme bak meg som tilhører Aud Karin Haugen. Hun bryter ut «Å så koselig!» og blir med videre.

– Han skal åpne perleporten, så at jeg får komme inn, for ved blodet har han frelst meg og bevarer meg som fri, synger hun i en andrestemme, og det med rette. Aud Karin har nemlig vært med i lovsangsbandet her i Sarons Dal i over 15 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg foreslår at alle i den nydelige, lille ansamlingen av sangere bør være med i sommerspalten, og forslaget blir tatt i mot med god latter og tilbud om kjeks og sjokolade. Den trivelige gjengen kommer vel frem til at det er Aud Karin som gjør seg best som intervjuobjekt, men jeg aner en liten iver etter å komme i avisa blant resten også.

Ferieliv

Aud Karin forteller at hun har vært med på stevnet siden hennes mann Otto Haugen begynte å jobbe i Troens Bevis i 1970.

– Hva er det beste med sommeren?

– Det beste er atmosfæren og en veldig glede, sier Aud Karin og henviser til sommerstevnet.

Ellers i ferien har hun sammen med mannen reist en tur til Averøya, som hun synes er veldig fin.

Bibel og salmebok

– Hva er det viktigste du har med deg på ferien?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det viktigste jeg har med meg er alltid Bibelen og sangboka. Den må være med, sier hun. Jeg lurer på hvilken salme som er favoritten, hvorpå Aud Karin starter å synge:

– Hver dag i fra deg O Jesus er alt som jeg ber deg om. Ja gi meg mer kraft til å vandre den vei som du ber meg gå. I går er forbi O Jesus, i morgen kanskje aldri blir min. Gud hjelp meg i dag, lær meg å ta hver dag i fra deg.

– Jeg regner med Jesus, legger hun til alvorlig.

Å bade med barnebarn

Bøker bortsett fra Bibelen og sangboka har ikke Aud Karin tid til for hun har nettopp blitt mormor, og da går tiden med til leking med barnebarna på 3 år og en på 1. Og i ferien prioriteres disse. Hun forteller at de liker å bade.

– I går var vi en tur på Lasta for å bade, og her er det jo badeanlegg som de liker, forteller hun.

Savn etter kyst

– Hva er det beste sommerminnet ditt fra barndommen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det må være Brønnøysund der jeg kommer fra. Den varme gode vinden i fra havet, måkeskrikene, tanglukt, og bølgeskvulpene, sier hun.

Hun forteller at hun savner det fordi her i Kvinesdal er det stort sett skog. Arthur setter på nytt i gang med å spille trivelige toner på munnspillet. Aud Karin tenker seg om.

– Jo og så er jeg veldig glad i tørrfisk!

Telefonen

Mot slutten av intervjuet er vi bedt om å stille spørsmål om telefonbruk, men for å være helt ærlig turte jeg ikke å spørre etter mobiltelefonens plass i ferien når salmeboka ble plassert så høyt opp på prioriteringslisten. Det var ingen mobiltelefoner å se i nærheten.

Aud Karin er en dame som stråler av å ha Jesus i livet sitt, året rundt så vel som i sommerferien. Intervjuet er over og den lille ansamlingen av mennesker i kafeen fortsetter å spille og synge.

Les også
– De unge venter på å få muligheten
Les også
Himmelsk stemning i «sirkus»-teltet
Les også
Etterlyste leirtilbud for unge voksneBibelsommer
Les også
Fra A1 til Sarons Dal
Les også
– Vi kjøper så snart vi kanJustøy-camping