LITT PENGEMAS: – Jo, litt, men vi ønsker at når vi har fått inn pengene skal vi kose og glede oss over at stedet er vårt. Da kan vi sammen tenke fremtid og hva vi vil bruke stedet til etter hvert, sier styreleder Morten Løvåsen (t.h.). Her skuer han utover området med primus motor Hanne Risvold.

– Vi kjøper så snart vi kan

Justøyfamiliens Bibelcamping mangler 300.000 i egenkapital for å kunne kjøpe campingområdet.

Mørke skyer henger tungt over Justøya bibelcamping utenfor Lille­sand tirsdag formiddag. Om syv år går leiekontrakten for området ut, og da vil en av grunn­eierne selge sin del.

Derfor vil foreningen Justøyfamiliens Bibelcamping nå kjøpe området på 41 mål så fort som mulig. Summen er 9,2 millioner kroner utenom andre kostnader. Alternativt må bibelcampen legges ned om syv år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Blant campingentusiastene ­råder optimismen for at Justøy­familien skal få penger nok til å kjøpe av grunnen.

– Det er et fantastisk tilbud til barn og unge, og verdt hver krone, sier Arne Håganvik fra Mandal, campinggjest på niende året på Justøya.

Han sitter og nyter livet under tak foran campingens fire år gamle butikkbygg med en kaffekopp.

Les også:Bibelcamping må kjøpe eiendom - eller legge ned

Pengemas

Foreningen eier selv butikkbygget, 35 hytter, sanitæranlegg og strøm og kloakknett under bakken. Men kontanter til å kjøpe grunnen har de ikke hatt. De har en avtale med banken om å få låne 8,5 millioner kroner dersom de skaffer 1,5 millioner i egenkapital.

I vår oppfordret derfor styret de over 200 medlemmene i foreningen om å gi, og sendte ut 70.000 brosjyrer som innstikk i de kristne avisene for å nå bredt ut i Kristen-Norge.

Og på årets sommercamp blir gjestene opplyst om pengebehovet ved kollektene på hvert møte, noe campinggjestene tar med stor ro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har absolutt ikke vært noe pengemas. Det baserer seg jo på frivillige gaver, men de har forelagt oss de faktiske forhold for hva som trengs. Det virker fornuftig å kjøpe grunnen slik at bibelcampen kan fortsette, sier Øystein Kirkeli fra Finnøy i Rogaland. Han er her på ellevte året med familien.

– Vi trives veldig godt og har gjort både dugnad og innsats på mange områder for å samle inn penger for å kjøpe grunnen, sier Kirkeli.

Les også: «En nasjonal oppslagstavle for kristen-Norge»

Se også: På Stevneguiden.no får du oversikt over hva som skjer i Kristen-Norge i sommer

Festlig gave

Styreleder Morten Løvåsen opplyser til Dagen at de til nå har fått inn 1,2 millioner kroner av egenkapitalen.

Under selve festen for bibelcampens 50 årsjubileum sist lørdag kom det inn 125.000 kroner i kollekt til kjøp av grunn. I løpet av helgen kom det også inn en del kroner i gaveløfter.

Primus motor gjennom 12 år, Hanne Risvold, drømmer om å samle inn de resterende 300.000 kronene innen førstkommende helg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da er det årsmøte, og det er klart at det gjør det lettere å snakke om kjøp av grunn når vi har pengene på plass. Kjøper vi før neste sesong, slipper vi å betale leie de neste årene, sier Risvold til Dagen.

Alternativt håper styret å få inn summen i løpet av sommeren.

Styreleder har planer om å redusere et eventuelt lån på 8,5 millioner kroner ganske raskt til 5-6 millioner kroner. Fram til nå har foreningen betalt 200.000 kroner årlig i leie for stedet.