TELTLIV: Pernille og Jørn Strand bestyrer virksomheten under Himmel & Hav i Hove leir på Tromøya. Teltpluggene står i bakken her ut uka.

Himmelsk stemning
 i «sirkus»-teltet

Evangelist Jørn Strand tror det er plass til Himmel & Hav-konferansen ved siden av de større tradisjonelle kristne sommerstevnene.

Strand må sies å ha godt bevismateriale å vise til, for inne i det store sirkusteltet i Hove leir på Tromøya ved Arendal er det mange stoler, og det sitter noen på de fleste av dem.

2000 stoler

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Strand, som har vært evangelist i 20 år, driver stiftelsen Evangeliet for alle sammen med kona Pernille. Han forteller at de har satt opp 1600 stoler i teltet. De har enda 400 til på lur, dersom tilstrømningen skulle bli omfattende.

På Hove, på Skagerrak-siden av Tromøya, samler folk seg ni dager til endes.

– Jeg reiser som evangelist på heltid, men ikke med den doningen der, sier Strand og peker på traileren som bærer navnet Himmel-Ekspressen. Den står diger i bakkant av teltplassen, med stor rød skrift på siden og en illustrasjon av Jesus på korset. Ingen som ser denne – og det er det mange som har gjort – kan unngå å få med seg hva dette handler om.

Derfor er også navnet Himmel-Ekspressen bedre kjent enn stiftelsen bak, Evangeliet for alle.

Trailerliv

Strand og kona tilbringer det meste av sin tid fra mai til september med traileren på veien. Pernille er den som sitter bak rattet, og hun er også administrator for hele virksomheten. Jørn er den som står på podiet og er frontfigur.

– Pernille er veldig praktisk. Hun styrer både traileren og tar mye ansvar i virksomheten ellers, sier 49-åringen som var 26 og sprøytenarkoman da han fikk et møte med Jesus som helt forandret livet hans. Det skjedde i Blå Kors-sammenheng. Han begynte så å si å forkynne med en gang, og som sanger og musiker laget han tidlig en sang som heter «Er det rart at jeg er glad». Den har han nådd langt ut med, men han vil likevel ikke kalle seg sangevangelist. Han er mer taler enn sanger, hevder han.

Har de ikke annet tak over hodet, sover han og Pernille i traileren som har en avdeling innredet som en minileilighet. Der får de litt privatliv mellom slagene. Iblant benytter de seg også av andre overnattingsmuligheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– På sånne steder som dette, er traileren midt i blinken, sier Strand, som nok har den fineste vogna på den digre campingen på Hove.

Gatemøter er Jørn Strands spesialitet. Bakerste del av traileren kan brettes ut slik at det blir en scene. Derfra taler Strand. Han er kjent som en forkynner som får fram det kristne budskapet på en lettfattelig måte, og mennesker tar til stadighet imot.

Se også: På Stevneguiden.no får du oversikt over hva som skjer i Kristen-Norge i sommer

Det sjette året

Det er nå det sjette året med himmelsk konferanse på Hove. Dagene før det glade budskap ankom leiren, var det rock som dundret ut av høyttalerne i området, under Hovefestivalen.

– Men den gode vin kommer til slutt, sier Strand med et smil.

– Og jeg forkynner det sentrale kristne budskapet her, grunnsannheten om å bli født på ny.

– Er det god plass til en slik stor kristen konferanse i tilbudet langs sørlandskysten?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi hadde bare 500 på det første kveldsmøtet her, men det pleier å øke på. Noen kommer ned fra Seljord når de har vært på Maranata-stevnet der. Det sluttet nå i helgen, sier Strand, som sier det etter hvert trolig kommer folk som har vært innom både i Sarons Dal og Oase i Kristiansand.

Fyller et tomrom

Dessuten tror han at Himmel & Hav fyller et rom etter Camp Meeting som ikke arrangeres etter samme lest som før, eller trekker så mange som i glansdagene. Noe tilsvarende gjelder Levende Ord i Bergen, nå Credokirken.

Inne i teltet er det plass til 1800 stoler.

– Fordelen med telt er fleksibiliteten. Må vi sette opp alle de 2000 stolene, tar vi bare ned teltveggene, sier Strand.

Inne i teltet er stemningen god i en forsamling han mener kommer fra alle lag. Musikkstilen kan minne om den man møter på Evangeliesenteret, tror Strand, som har et eget uttrykk på deler av musikken: Fjøspunk.

– Det er Jørns uttrykk. Det er vekkelsessanger med et nyere komp, sier Pernille Strand og ler.