SHOW: Danserne lager show og opplegge sammen med dramagruppene som de viser på friluftsmøtene.

– De unge venter på å få muligheten

Det er mange ungdom som er interessert i misjon, og de vil ha full pakke, sier Oddleiv Sandtorv i Jesus Revolution.

Over 80 ungdom mellom 13-29 år fra Norge reiser i år til byen Catanzaro i Italia for å misjonere sammen med 40 ungdom fra andre land i regi av Jesus Revolution. Totalantallet er på 140 stykker. Det er over dobbelt så mange som i fjor. Prisen for å reise på misjonstur til Italia er omtrent 3000 kr for opphold og mat i tillegg til prisen for selve reisen dit og hjem igjen og dette er de villige til å betale for misjon. Fordelt på to uker får deltakerne fem dager med undervisning og forberedelser før de har ni dager med gatemøter og evangelisering.

– Hvert år så opplever vi at mange får ta i mot Jesus og mange opplever helbredelse, forteller Oddleiv Sandtorv som er Norges koordinator i Jesus Revolution.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Personlig utbytte

I tillegg til å være en misjonsreise flagges turen som et personlig utbytte i seg selv. I det noe humoristiske slagordet på slutten av reklamefilmen heter det «Leave your but behind, and join the adventure.» (La ditt «men» bli igjen, og bli med på eventyret). Ungdommene blir utfordret til å gå ut av sin komfortsone for å oppleve nye ting sammen med Gud gjennom å være kreativ, evangelisere, vitne og be for mennesker.

– De både får, men kommer også for å få være med å gi og de opplever å bli brukt av Gud, sier Sandtorv.

Turene har kanskje også størst betydning i livene til deltakerne, og at en liten smakebit på misjon kan være med å tenne en gnist for det og for et levende personlig liv med Jesus på langsikt.

Gud får handle

Selv om noe av målet er at deltakerne får et utbytte selv trenger ikke det hindre det Gud gjør når mennesker ber sammen og deler evangeliet eller at det får bety mye også for de lokale i Catanzaro.

– Vi ser at det er kjempebehov for å forkynne evangeliet, spesielt i Italia. Hver gang vi gjør ting der er folk så åpne for å snakke om Jesus. Det er i evangeliet kraften ligger, ikke akkurat hvordan man legger det frem, men at de får det presentert på en måte som gjør at de klarer å skjønne det, sier Sandtorv.

Vitnesbyrd

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ungdommene forteller om opplevelsene de har hatt som store for dem i deres trosliv. Sandtorv forteller med iver at han ofte har sett at de unge blomstrer når de får oppleve å bli brukt og får oppleve ting med Gud.

For to år siden var Yelenia Schiano (20) fra Italia og Silje Lien (23) fra Norge med på turen.

– Det var første gangen jeg delte vitnesbyrdet mitt på den måten, foran så mange mennesker. Det var utfordrende for meg, og jeg er veldig takknemlig, fordi den kvelden valgte mange å gi livene sine til Jesus, forteller Yelenia. Silje forteller at hun fikk dele hvordan Gud hadde forandret livet hennes med noen jenter etter et av møtene.

– Når jeg spurte om de ville ta imot Jesus, sa alle ja med et stort smil, forteller hun.

Gir videre utfordringen

Summerteam er jo to uker i løpet av sommeren, men Oddleiv håper at flere vil vurdere å gjøre dette over en lengre tidsperiode.

– Det skjer ting, og det rører seg noe blant de unge, og vi vil jo utfordre flere til å ta et helt år til å forkynne evangeliet og være med å trene unge mennesker. Det har vært livsforvandlende for min del, sier han.

Han vil også oppfordre menigheter rundt omkring som har ungdommer til å få satt de i aksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Glødende engasjement, vanskelig rekruttering
Les også
«Å bli kristen er som å svikte sine egne»Makedonia
Les også
– Vil ha mer samarbeid med regionerØyvind MelingNMS
Les også
NMS drøfter forholdet til Den norske kirkeNMS