PÅFYLL: Sissel-Marie Bjerga og Ingvald André Kårbø mener det er viktig å skape et tilbud der denne aldergruppen kan komme å få påfyll.

Etterlyste leirtilbud 
for unge voksne

Men da Sidsel Marie Bjergan ikke fant et, 
arrangerte hun like godt en leir selv.

For første gang arrangeres det Bibelsommer for unge voksne. Over 70 unge voksne er samlet til leir på Nordsjø i Telemark. De neste dagene skal deltakerne være samlet om Guds Ord og til sosialt fellesskap på en leir som er tilrettelagt spesielt for dem.

Bjergan mener at aldersgruppen Unge voksne lett faller mellom to stoler og har for få tilbud, og får støtte av Øystein Engås, leder for NLM Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ:  – En utfordring å skape et inkluderende miljø

For alle aldersgrupper

– Det er svært viktig at vi kan ha leirtilbud for alle aldersgrupper. Og det kan godt hende unge voksne gruppen er en gruppe som har lett for å bli glemt i det tilbudet som misjonen har, så det er fantastisk flott at det også blir satset på det, sier han.

Han mener denne gruppen burde vært satset mer på slik at man kan få med seg engasjerte ungdommer inn i arbeidet videre.

– Vi ønsker at unge voksne skal finne seg naturlig til rette i våre forsamlinger. At det skal være noe de kan glede seg over og kjenne seg igjen i, sier Engås.

Mer enn full

Bjergan har allerede vært med på å arrangere flere vellykkede unge voksne-weekender i Trøndelag, men denne gangen strekker leiren seg over fem dager og er en landsdekkende leir, arrangert av NLM region Sør.

Leiren er mer enn full, og hadde de hatt bedre plass, kunne de fort vært flere, tror hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gjengen som er samlet på leir denne helga er mellom 20 og 40 år og kommer fra mange kanter av landet .

Bjergan mener at det er store ressurser i denne gruppen og at de svært ofte får lederansvar i ulikt kristen arbeid. Hun og de andre i ledergruppa ønsker at denne aldersgruppen skal få et leirtilbud der de selv kan komme å få påfyll.

Les også:Tre generasjoner på familieleir

Stor kontaktflate

– I NLM har vi enormt stor kontaktflate gjennom skolene vi driver. Likevel er det ikke nødvendigvis slik at disse ungdommene blir med videre i organisasjonen. Jeg har ingen fasit på dette, men kanskje har de ikke blitt tatt godt nok vare på. De har bidratt med mye på leir og i barnearbeid, men hva har vi gitt dem tilbake? ­Misjon handler ikke bare om å yte, men er også å få. Det å være her skaper en tilhørighet. Jeg ønsker at folk skal reise herfra og si: Her fikk jeg noe.

Bibelundervisning

På leiren er det lagt opp til et stort fokus på bibelundervisning, men også god tid til sosialt fellesskap og turer.

– Uansett om man er ung eller gammel trenger man bibelundervisning. Det å ha levende forhold til Jesus er ferskvare, man kan ikke leve på et møte man gikk på for fem år siden, sier Ingvald André Kårbø, som er bibeltimeholder på leiren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

18 til 35

Geir Ove Salmelid i NLM region Sørvest forteller at de også der har merket seg behovet for et tilbud for aldersgruppen unge voksne. Til høsten starter de med bibelundervisning for dem mellom 18 og 35 år. Undervisningen skal foregå to ganger i uken og ta dem gjennom ulike tema i Bibelen.

– Vi ser at flere ikke får tid til å gå på bibelskole, og vi ønsker å tilby dem undervisning som kan føre dem på rett spor i livet, forteller han.

Se også: På Stevneguiden.no får du oversikt over hva som skjer i Kristen-Norge i sommer

Gaustatoppen

Etter en bibeltime med tema fra Samuelsbok legger deltakerne ut på tur til Gaustatoppen, for å bli bedre kjent med Telemark og hverandre.

– Mange setter pris på å få komme hit å være deltakere. De synes det er overveldende at de skal få være her i hele fem dager og samles om det viktigste, sier Sissel-Marie Bjerga.

Hun håper de kan fortsette med leirer av samme slag, og mener at prøveprosjektet ser ut til å være vellykket.