MULIGHET: Eivind Algrøy og Sara Louise Igelkjøn Emmerhoff håper Dagen-leserne vil gi det nye panelet for kristent trosforsvar noe å bryne seg på.

Dagen og Laget lanserer «Grill en kristen»-spalte

Snart kan du få svar på dine vanskeligste spørsmål om tro fra et panel i avisen.

Hvordan kan det finnes en god Gud når det er så mye ondt i verden? Hva tilsier at Bibelen er troverdig? Hvem blir frelst og hvem går fortapt?

Siden 2012 har Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget) reist rundt på skoler og studiesteder for å svare på slike spørsmål, såkalt «Grill en kristen». Nå kommer muligheten også i Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da Laget tok kontakt med oss, tenkte vi at dette var en fin mulighet som kan møte et behov hos leserne. Vi håper leserne kommer med de vanskeligste spørsmålene de har, sier reportasjeleder Eivind Algrøy.

Målet er at det skal komme en artikkel hver uke med svar på et spørsmål.

Fornøyde lærere og elever

Lagsarbeider Sara Louise Igelkjøn Emmerhoff er en av de fire i panelet.

– Vi har erfart at «Grill en kristen»-konseptet fungerer veldig bra. Det er et positivt innslag, særlig i offentlig skole. Både elever og lærere er fornøyde, sier hun.

EN AV FIRE: Sara Louise Igelkjøn Emmerhoff er en av fire som skal svare på spørsmål i den nye «Grill en kristen»-satsingen.

Hun forteller at en firedel av alle videregående skoler i landet, har hatt minst ett slikt arrangement. De slipper til fordi det ikke er evangeliserende, men opplysende om hva kristne tror på.

De tre andre i panelet blir undervisningsleder Knut Kåre Kirkholm ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole, Dagen-kommentator Sofie Braut og prosjektleder Jon Romuld Håversen i Laget.

– Å svare på spørsmål er en lidenskap for oss. Jeg tror mange som forlater troen, gjør det fordi de ikke opplever at det er rom for å stille spørsmål de går med, sier Emmerhoff.

Erfaring med debatt

– Hvordan vil panelet håndtere spørsmål der det kan være stor uenighet blant Dagen-leserne, slik vi for eksempel ser det i debattspaltene?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tror de som skal svare, kjenner landskapet så godt at de vet når og hvorfor kristne skiller lag i vurderingen av spørsmål. Laget har også erfaring med å stå i debatt og vet at kristne tenker forskjellig om en del ting, sier Algrøy.

– Er det noen forskjell på hvilke spørsmål dere får fra kristne og ikke-kristne, Emmerhoff?

– Noen er like, som det ondes problem og seksualitet. Men blant kristne handler det gjerne ikke om tvil på Guds eksistens, men mer om tolkning av Bibelen og hvordan vi skal leve det kristne livet.

Fortsatt kritisk journalistikk

Algrøy understreker at Dagens rolle er å få kontakt med lesere, hente inn spørsmål og publisere svar. Innholdet er det Laget som er ansvarlig for.

– Hvordan har det vært tenkt om Dagens uavhengighet overfor Laget?

– Vi har samarbeidet med spalter om eksterne aktører tidligere. Dette vil vi fortsatt forholde oss ryddig til. Vi vil fortsatt drive kritisk journalistikk på Laget som andre organisasjoner.

Still ditt spørsmål her:

Integrert Google Forms Skjema

Om du foretrekker epost kan du skrive til svar@dagen.no.

Hver uke kommer panelet med nye svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Panelet:

Jon Romuld Håversen (26) er teolog, og jobber som apologetikkansvarlig i Laget NKSS. Han har en master i systematisk teologi fra MF. Jon leder Lagets ulike apologetiske satsinger og er styreleder i apologetikk-foreningen Veritas Norge. Han er sørlending, men bor i Oslo og er forlovet med Sofie.

Sofie Braut (46) er utdannet filolog fra Universitetet i Bergen og har arbeidet mange år som lektor i videregående skole i tillegg til ulikt frilansarbeid i media. Hun har vært prosjektleder i Lagets Grill en kristen-satsing, og arbeider nå som kommentator i avisen Dagen. Hun er gift med Håvard, bor på Jæren og har tre barn.

Knut Kåre Kirkholm (41) er teolog, og jobber som lærer og undervisningsleder ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Han underviser gresk, hebraisk, innføring i bibelfag og om forkynnelse (homiletikk). I tillegg til oppgavene på Fjellhaug er han redaktør for magasinet Fast Grunn. Han er gift med Marianne og de har tre døtre.

Sara Louise Igelkjøn Emmerhoff (28) har jobbet med apologetikk og spørsmål-svar i Laget i snart fem år, er bosatt i Bergen og gift.