Ragnhild Lied fortsetter som leder av Utdanningsforbundet til tross for kraftig kritikk fra deler av medlemsmassen. Her er hun under pressekonferansen der forbundet onsdag kommenterte det oppsiktsvekkende resultatet av uravstemningen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

500 lærere har meldt seg ut av Utdanningsforbundet

Utdanningsforbundet har mistet 500 medlemmer de siste fire ukene fram til lærerstreiken startet. – Ikke veldig dramatisk, mener forbundsleder Ragnhild Lied.

73 prosent av medlemmene stemte nei til forhandlingsløsningen som Lied og Utdanningsforbundets ledelse anbefalte sine medlemmer. Dermed ble streiken et faktum onsdag.

– På denne tiden er det ikke uvanlig at vi får noen hundre utmeldinger. Det handler om studenter som melder seg ut, og pensjonister. Men det er også de med andre grunner, sier Lied til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun tilføyer at antallet utmeldinger nok er litt høyere enn vanlig.

Utdanningsforbundet organiserer nesten 94.000 ansatte i skoler og barnehager utenfor Oslo, og rundt 65.000 av dem er omfattet av arbeidstidsavtalen i tariffoppgjøret med kommunenes arbeidsgiver KS. Oslo er eget tariffområde utenfor KS, og her stemte flertallet av forbundets medlemmer ja til forhandlingsløsningen, som er annerledes enn den i KS.

Forbundets lokale leder i Kragerø, Ole Hustoft, mener at det å melde seg ut av en fagforening er å gå arbeidsgivers ærend.

– I dette tilfellet ønsker selvfølgelig KS at Utdanningsforbundet gjerne må miste noen medlemmer og bli litt svakere. Jeg synes den dårligste av alle løsninger er å melde seg ut, sier Hustoft.

Les også
Kan bli storstreik blant lærerne fra skolestart