Illustrasjonsbilde.

30 asylsøkere over grensen til Østfold

I løpet av torsdagen tok 30 asylsøkere seg over grensen fra Sverige til Norge. De siste tre månedene har det kommet over 1.000 syriske flyktninger til Norge.

Politiet i Østfold opplyser torsdag kveld at de, sammen med tollvesenet, har tatt hånd om 30 asylsøkere fra Syria og Afghanistan. De har ankommet Norge med buss og tog. Asylsøkerne overlates videre til Politiets utlendingsenhet.

Mandag tok nesten 40 asylsøkere seg over grensen til Norge. Østfold-politiet sa da at det er uvanlig at det kommer så store grupper samtidig.

Politiets utlendingsenhet (PU) har de siste ukene registrert flere enn 500 asylsøkere i uka, det normale har vært mellom 100 og 150, melder NRK. Refstad transittmottak i Oslo tar imot nesten alle asylsøkere som kommer til Norge. De siste tre månedene er det registrert 1.079 asylsøkere fra Syria. Nesten 600 av disse har kommet i august.

Direktør i UDI, Frode Forfang, sier det er utfordringer knyttet til å bosette flyktningene.

– Vi ser at mange av dem som kommer nå, er mennesker som vil få opphold i Norge. Det har vært en jevn økning, men det har vært en kraftig økning nå i sommer og særlig de aller siste ukene, sier Forfang og setter utviklingen i sammenheng med den samme tilstrømmingen som skjer i Hellas og resten av Sørøst-Europa. (©NTB)