BREMSEKLOSS: «Politisk sett er det KrF som alltid har prøvd å være bremseklossen for sosialistenes fritt fram for abort», skriver innsenderen. Bildet viser partileder Kjell Ingolf Ropstad under en appell i Sarons Dal.

Jesus var absolutt kommunist

Å være en kapitalist og kristen er egentlig en selvmotsigelse.

Til Ole August Iversensartikkel Sosialisme, kristendom og Norge (side 3 tirsdag), vil jeg tilføye: Jesus var absolutt kommunist og sosialist, samlet en flokk rundt seg i en kommunitet, som siden, etter hans død, solgte alt og hadde alt felles.

Den sanne kirke har alltid stått på de svakes side, slik Jesus delte kår med de fattige i sin egen beskrivelse av den virkelighet som ville følge det å følge ham: «Revene har hi, og himmelens fugler har reder, men Menneskesønnen har ikke noe han kan hvile sitt hode på» (Luk 9,58)..

Videre talte han makta midt imot, og kalte dem ting vi helst ikke bør kalle noen, «Slanger og ormeyngel» …. «Dere har djevelen til far», Matt 23,33; Joh 8,44.

Å være en kapitalist og kristen er egentlig en selvmotsigelse, etter Jesus ord til den unge rådsherren som var berørt.

«Jesus så på ham og fikk ham kjær, og sa: Én ting mangler deg: Gå bort og selg det du eier, og gi alt til de fattige. Da skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg!» (Mark 10,21).

Om ikke alle skal selge alt, er det iallfall en pekepinn som understreker Jesu ord om Gud og Mammon. Det samme ser vi skjer i en kapitalists hjerte etter omvendelsen:

«Men Sakkeus stod fram og sa til Herren: Herre, halvdelen av alt jeg eier, vil jeg gi til de fattige, og har jeg presset penger av noen, skal han få firedobbelt igjen» (Luk 19,8).

Men Jesus har aldri vært lett å sette i bås, for han er av et annet rike, av en annen verden («Mitt rike er ikke av denne verden», Joh 18,36), så når disiplene murret over kvinnens sløsing med den kostbare nardussalven, sier han:

«De fattige har dere alltid hos dere, og dere kan gjøre vel mot dem så ofte dere vil; men meg har dere ikke alltid» (Mark 14,7).

Jesus er i seg selv så rik at ingen kan ta monopol på ham, putte ham i en boks og si: Vi har ham! Vi har forstått ham! Han er selvsagt rik nok for både kapitalisten og sosialisten, for «han er rik nok for alle som påkaller ham» (Rom 10,12).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For Jesus kom ikke for å opprette et himmelrike på jord, men for å frelse, forløse fra synd og føde folk på ny, uansett politisk ståsted.

«Rudolf (Nilsen) og Arnulf(Øverland) gjer uttrykk for ei missnøye med religionen si passive holdning til livet folk levde då, at frelse etter døden ikkje var nok.

Og dette er veldig forståelig i ei tid der folk ikkje alltid var sikker på om dei hadde mat nok til å sikre at eigne barn overlevde. Kva hadde barna gjort for at Gud den allmektige berre skulle la barna døy?» (Iversen).

Hvorvidt religionen passiviserte folk kan nok diskuteres. Hans Nilsen Hauge levde lenge før både Rudolf Nilsen og Arnulf Øverland, og arven etter ham er så langt fra passivitet og himmelvendt verdensflukt som man kommer.

Men det er et godt spørsmål: «Kva hadde barna gjort for at Gud den allmektige berre skulle la barna døy?» Jesus var veldig glad i barna og løftet dem opp som trosforbilder flere ganger. Og nåde dem som forførte en slik liten en!

Da disiplene ville hindre barna å komme til ham, ble han sint! I vesten har det aldri vært sosialistene som er mest kjent for å «sikre at eigne barn overlevde».

Politisk sett er det KrF som alltid har prøvd å være bremseklossen for sosialistenes fritt fram for abort.

Det ser vi i disse dager til fulle når Kjell Ingolf Ropstad prøver å redde oss fra «danske tilstander; dvs. at man konsekvent prøver å luke bort Downs-barna eller barn med andre avvik».

Følgende tekst er noe å tenke på for de som ivrer for et «sosialistisk» abortsyn:

«En måned etter unnfangelsen, er et menneske en sjettedel av en tomme lang. Det lille hjerte har allerede slått i en uke, og armer, ben, hode og hjerne har allerede begynt å ta form.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ved to måneders alderen vil barnet passe inn i et valnøttskall: Krøllet opp, er hun litt mer enn en tomme lang.Inni din lukkede neve, ville hun være usynlig, og du kunne lett knuse henne uten å ville det, uten engang å merke det.

Men hvis du åpner hånden, fremstår hun virkelig nok, komplett med hender, føtter, hode, indre organer, hjerne, alt er på plass.

Alt hun trenger å gjøre er å vokse. Bruker du et standard mikroskop for å se enda nøyere etter, vil du være i stand til å skimte hennes fingeravtrykk.

Alt som trengs for å etablere hennes identitet er allerede på plass» (Jerome Lejeune, forskeren som oppdaget Downs-kromosomet, 3 artikkel i hans 21-artikkels formular, «Guds hjertes tanke», s 223, Johnson-forlag).