Ikke si noe

Jeg opplever at vi lever i en tid der det er så lett for mange kristne å uttale seg om alle ting. Det pøses ut negative ord i øst og vest. Man har meninger om alt. Og oftest er meningene negative.

Noen ganger fikkIsraels folk munnkurv. De skulle ikke si noe. Da de skulle gå rundtJeriko én gang hver dag og på den syvende dagen syv ganger, fikk de beskjed om å forholde seg tause. Det skulle ikke si noe. Da Josva etter den syvende runden på den syvende dagen gav beskjed, da skulle de rope.

Tenk om folket hadde pratet mens de gikk. Da hadde litt av hvert kommet ut av deres munn. Klagingen hadde vært stor. Det var en viselig strategi å gi dem taleforbud! Mange ganger er taushet gull!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi husker da jødefolket kom til Rødehavet og var helt oppgitt og full av frustrasjon. De lesset sin frustrasjon over på Moses og han fikk sannelig gjennomgå. Derfor måtte Moses si: «Herren skal stride for dere, og dere skal være stille.»

Det var ikke tid verken for å klage eller og uttrykke seg negativt på annet vis. De skulle kort og godt være stille. Mens de var stille skulle Herren overta. Og de skulle få se noe som Herren aldri hadde gjort tidligere. Skal vi la Herren overta i vårt liv også?

Er det tid for oss til å besinne oss og være stille? Josva og Kaleb var to av speiderne som skulle spionere Løfteslandet. Da de ti andre speiderne kom med sine negative rapporter, måtte Josva og Kaleb hysje på folket.

Jeg opplever at vi lever i en tid der det er så lett for mange kristne å uttale seg om alle ting. Det pøses ut negative ord i øst og vest. Man har meninger om alt. Og oftest er meningene negative.

Tar du en titt på de sosiale mediene og kommentarfeltene, vil du oppleve negative kommentarer hele tiden. Det må være mange som har det mørkt og negativt inni seg, for det hjertet er fullt av – tastes og legges ut på nettet.

Kanskje trenger mange i dag den samme oppfordring som Josva gav: Ikke si noe! Jeg vil tilføye: Ikke skriv noe! For det blir så negativt det som blir skrevet. Og Guds sak blir skadelidende.

Paulus har en god formaning til oss i dag:

«La ikke et eneste råttent ord komme ut fra deres munn, men bare ord som er gode til nødvendig oppbyggelse, for at ordene kan gi nåde til dem som hører på. La all bitterhet, vrede, sinne, skrik og ond tale være langt fra dere, sammen med all ondskap. Og vær gode mot hverandre, vær barmhjertige og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ha en fin dag!