Israelsk flagg.

Har Dagen skiftet side i Midtøsten-konflikten?

Gjør ikke Dagen nå som «alle andre», bruker en standard for Israel og en annen for resten av verden?

Dagen har i en lederartikkel 18. november 2014 sterkt kritisert Gro Faye-Hansen Wenske for en kronikk hun hadde på trykk dagen før.

Les Wenskes kronikk: «De ugudelige skal bli utryddet av landet»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Redaktøren sier blant annet: «Hun tar til altså til orde for å begå de samme overgrepene mot araberne - deportasjon og etnisk rensning - som opp gjennom tiden har blitt brukt mot det folket hun gjerne vil forsvare, jødene.»

Men samtidig tar reaktøren med en presisjon av hva Gro Faye-Hansen Wenske egentlig mente med at palestinerne må ut: «...hun kun mener at det er de palestinerne som «hater Israel» som bør fordrives.»

Les Dagens lederartikkel: Skremmende holdninger

Da er det noen av oss som spør: Er virkelig Dagen av den mening at terrorister (= de som hater Israel) fortsatt skal ha fulle borgerrettigheter i Israel? Hva da med det som flere europeiske land nå er i ferd med å gjøre: frata IS-hjemkomne statsborgerskapet, noe som i praksis betyr utvisning.

Hvis dette er ok for Dagen, hvorfor da kritisere tanken om at terroristene i Israel skal utvises? Terrorister som vitterlig har utført terrorhandlinger mot sivilbefolkningen?

Gjør ikke Dagen nå som «alle andre», bruker en standard for Israel og en annen for resten av verden? Og da har vel Dagen også skiftet side i Midtøsten-konflikten?

Les også
Like israelvennlig som alltid
Les også
Dagen og Wenske
Les også
«Det er enten de eller oss»
Les også
«De ugudelige skal bli utryddet av landet»
Les også
– Tar til orde for etnisk rensingFaye-Hansen