For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

En svekkelse av kristen innflytelse

De kan benekte det så mange ganger de vil, men den mest målbare virkningen av disse partidannelsene er etter alt å dømme en svekkelse av den kristne innflytelsen i norsk politikk.

Publisert Sist oppdatert

Med dannelsen av det nye Verdipartiet har floraen av kristne småpartier fått enda et nytt skudd på stammen. I løpet av de siste tiårene har vi sett en hel rekke eksempler på at kristne grupperinger samles for å utgjøre et alternativ enn de mer etablerte partiene. I praksis har partidannelsene i stor grad bakgrunn i misnøye med utviklingen i Kristelig Folkeparti.

Verken KrF eller andre partier eier velgerne sine, og det er en demokratisk rett å arbeide for og opprette nye politiske partier. Men det er grunn til å stille alvorlige spørsmål ved den strategien disse partiene velger. Hvis målet er å sikre kristen innflytelse i norsk politikk, har vi etter hvert en del historisk bakgrunn for å si at mulighetene for å lykkes er små.

Nå er det altså utbrytere fra Partiet De Kristne som prøver på nytt. Partiet De Kristne fikk 0,6 prosents oppslutning ved stortingsvalget i 2013. Verdipartiet vil måtte kjempe hardt for å nærme seg dette.

Powered by Labrador CMS