UTGAVESJEF: Karl Andreas Jahr går fra å være fungerende til fast utgavesjef i Korsets Seier. Foto: Eivind Tveter

Han blir ny utgavesjef i Korsets Seier

Karl Andreas Jahr (37) går fra å være fungerende til fast utgavesjef i KS.

Karl Andreas Jahr har over ti års erfaring som både journalist, redaksjonsleder og fungerende utgavesjef i Korsets Seier.

Han har tidligere jobbet under navn som David André Østby, Lars Christian Gjerlaug og mangeårige redaktør Anne Gustavsen.

– Mine forgjengere har alle vært veldig opptatte av å bevare KS sin over 100 år lange arv, men samtidig tenkt utvikling og fornyelse. Den kombinasjonen er jeg fostret opp med og skal jobbe for å videreføre, sier Jahr.

BRED ERFARING: Karl Andreas Jahr har tidligere jobbet som både journalist, redaksjonsleder og fungerende utgavesjef i Korsets Seier. Foto: Eivind Tveter

Flere lesere

Etter at Korsets Seier og Dagen ble til én redaksjon i januar 2020 og med det fikk både økt opplag og større ressurser, ser Jahr mange positive ringvirkninger for avisen.

– Vi har mange flere som leser den gode journalistikken og stoffet vi publiserer, samt pinsearven vi forvalter. Dessuten gir det et løft å være en del av et større journalistisk miljø som har et felles mål om at KS skal spille en tydelig og gjenkjennelig rolle, sier han.

– Hva er din viktigste oppgave som utgavesjef?

– For meg er det viktig at Korsets Seiers lange pinsearv blir ivaretatt og at journalistene som skriver forstår det pinsekarismatiske landskapet de opererer i. Jeg har et håp om at mine erfaringer kan være til hjelp her.

Ønsker tydelig pinseprofil

– Jeg opplever at Dagen og sjefredaktør Vebjørn Selbekk ønsker et Korsets Seier som leserne kjenner igjen, og de forventer at jeg roper ut om noe ikke skulle stemme med den visjonen.

– Hva slags type KS ønsker du deg?

– Et helgemagasin med en tydelig pinseprofil fylt med dyptgående, innsiktsfulle artikler og nære menneskemøter, men med en eim av pinsearv, ånd og kraft, sier Jahr.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Naturlig at han fikk tilbud

Sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, er fornøyd med at Jahr takket ja til jobben.

– Karl Andreas har lang erfaring med KS og gjort en god jobb i perioden han har vært fungerende utgavesjef. Derfor synes jeg det er naturlig at han fikk tilbud om å fortsette i en fast stilling, sier Selbekk.

VEBJØRN SELBEKK: Sjefredaktør i Dagen. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Han mener Korsets Seier og Dagen utfyller hverandre på en god måte og at Jahr er rett person til å utvikle KS til å bli et enda bedre magasin.

– Leserne ønsker flere feature-saker med oppbyggelig stoff og sterke menneskemøter. Dette er KS dyktige til og det bidrar til å gjøre oss til et enda mer helhetlig produkt, sier Vebjørn Selbekk.