BØNN: Gi ikke opp å be, skriver Irene Krokeide Alnes.

Gi ikke opp å be!

Marie Monsen ble født i 1878. Hun utdannet seg som lærer, og dro til Kina i 1901.

Hun døde i 1962. Etter hun fylte 80 år skrev hun tre bøker. De har betydd mye for meg og vert til stor inspirasjon for mange. Hun døde da hun var 84.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bøkene handler om vekkelsene hun opplevde i Kina. Forarbeidet, Åndens arbeid, bønnens makt, og hva det gjorde med Folket.

I Kina hadde de ikke kjennskap til Guds ord. Hedenskapet var enormt. Barn ble drept dersom de hadde feil kjønn. De ble også ofret. Og straffen var ofte halshugging, (ifølge boken om Gladys i «Kristne helter»)

Maria hadde en sterk trang til å oppleve vekkelse, og å se kinesere frelst og fri i troen på Jesus.

Men det var ikke lett. Språket og tankegangen deres var to enorme barrierer. Men så hørte de om vekkelsen i Korea. Den vekkelsen begynte med en bønnevekkelse blant misjonærene.

Hun tenkte å reise dit for å hente noen glør, men hadde verken råd eller mulighet.

Da gikk det opp for henne at når det startet med bønn der, så har hun samme muligheten til å be der hun er. Hun gikk mot bønneplassen i rommet sitt. Men hadde bare gått noen få steg, så var det som en slange buktet seg rundt henne for å kvele henne. Hun gispet etter luft, og klarte å hviske fram Jesus. Tredje gangen hun sa Jesu navnet, slapp det taket. 
Den første tanken som kom var: Så mye betyr bønn, og så mye betyr det at løftet holdes. Den opplevelsen hjalp henne til å holde ut i 20 år, før den første spiren viste seg.

Han sa: «Din bønn er hørt.» Apg 10,31