FASTETID: Bruk denne tiden til å søke stillheten og bønnen. Gud har knyttet sterke og konkrete løfte til fasten. Om du ikke kan unnvære mat, så kan du kanskje unnvære noen tidstyver, skriver Irene Krokeide Alnes.

Fastetid

Men du, når du faster, da salv hodet ditt og vask ansiktet ditt, slik at du ikke viser deg fastende for menneskene, men bare for din Far som er i det skjulte. Og din Far som ser i det skjulte, skal lønne deg åpenlyst. Mat 6,17–18

Den kristne fastetiden er en forberedelsestid til påsken. Den starter askeonsdag, onsdag etter fastelavn, og varer i 40 dager, fram til og med påskeaften.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Faste er praktisert i hele Bibelen. Det var anger, bønn, innvielse og offer som preget fasten. Jesus fastet, og ba oss om å faste. For gjennom faste utløses en kraft over oss og vår tjeneste og bønn. Jesus sa til disiplene da de ikke klarte å drive ut en vond ånd fra et menneske: «Dette drives ikke ut uten ved bønn og faste.»

Faste er også et redskap til å dyktiggjøres i tro og tjeneste.

Ikke som en plikt, men som en mulighet til å gå dypere inn i Guds nærhet.

Bønn og ettertanke er en del av fasten.

Ordet; «faste» betyr; «å holde fast på». Og fasten skal gi en ytre hjelp til å holde fast på, ja, fokusere på det viktigste. Gudsnærværet i våre liv er der alltid, men merkes ikke alltid fordi vi stresser gjennom livet uten å stoppe opp. Der er mange vitnesbyrd om at Jesu nærvær ofte merkes i stillheten og det enkle. Fasten hjelper oss å holde fast på dette.

Faster du? 
Bruk denne tiden til å søke stillheten og bønnen. Gud har knyttet sterke og konkrete løfte til fasten. Om du ikke kan unnvære mat, så kan du kanskje unnvære noen tidstyver. Dermed frigir du tid til å la Herren Jesus få møte deg.