ANDAKTEN: «Som et ungt menneske er det vanskelig å ta nedturer med i livsbudsjettet. Alt skal helst lykkes umiddelbart til det motsatte er bevist. Mange foretak har denne filosofien og salgsmaskinene deres lever av å fortelle deg hvor lykkelig den ene lottovinneren ble. De «glemmer» å fortelle deg om de 99,99 prosent som tapte pengene sine, og om hvordan det gikk med vinneren til slutt.» Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Momentum

«La meg få vandre i din sannhet, lær meg, for du er Gud, min frelser! Til deg setter jeg alltid mitt håp.» (Salme 25,5)

Å få oppleve momentum og suksess er en attraktiv og viktig del av vår erfaring – selv om det aldri må bli et mål i seg selv. Det vi bygger gjennom livet skal tåle både medgang og motgang. Faktisk kan det virke som mange har taklet motgangen bedre enn medgangen når regnskapet gjøres opp til slutt.

La oss derfor også ønske motgangen velkommen om vi virkelig tror vi kan forandre verden. Sannheten er jo at oppturer og nedturer, bølgetopper og daler hører sammen i et harmonisk fellesskap i livets syklus. Alle livsfaser skal gjennomleves, ikke motarbeides.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som et ungt menneske er det vanskelig å ta nedturer med i livsbudsjettet. Alt skal helst lykkes umiddelbart til det motsatte er bevist. Mange foretak har denne filosofien og salgsmaskinene deres lever av å fortelle deg hvor lykkelig den ene lottovinneren ble. De «glemmer» å fortelle deg om de 99,99 prosent som tapte pengene sine, og om hvordan det gikk med vinneren til slutt.

Det er Guds plan å la oss lykkes med noe i livet, relatert til vår utrustning, vår livsoppgave og våre drømmer. Den troende erkjenner at Gud står bak alle livsfaser og tar derfor imot både motgang og medgang. Vi må nemlig gjennomleve dem alle for å bære fullmoden frukt.

Jesus Kristus vil lære oss å vandre på veien gjennom både onde og gode dager.

Her finner du flere andakter

Les også
Guds veg er en middelvei
Les også
Den levende
Les også
Hindre ikke lovens arbeid!
Les også
Himmelfartsdag
Les også
Gudsfrykt kan læres