Dette skiltet står utenfor en kirke i Troy, Michigan, USA.

Skjulte krefter

«Hvem kjenner sine egne feiltrinn? Frikjenn meg for dem jeg ikke vet om.» (Salme 19,13)

«Vi trodde vi kjente ham!»

Frustrerte venner hadde samlet seg hjemme hos Hansen for å snakke om siste dagers avsløringer. Avisene kunne fortelle at deres kollega i bedriften var siktet for underslag. Etterforskningen var nå avsluttet og tiltalebeslutningen offentliggjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spenningen var knyttet til rettssaken, om kollegaen hadde noe å tilstå. Politiet mente å ha tilstrekkelig med bevis for å felle ham. Vennene lette etter holdepunkter fra sine egne erfaringer med den siktede. Meningene og følelsene var delte. De håpet at rettssaken skulle bringe hele sannheten fram.

Alle mennesker vet noe om seg selv som de ikke ønsker at alle skal få vite. Men det er også mulig at andre vet noe om oss som vi selv ikke innser. Det kalles «en blindsone».

Til slutt er det også ting som bare Gud kan se. Blindsoner gjør oss sårbare fordi det eksisterer en ukjent faktor som kan overrumple oss.

Dette var Davids erkjennelse, han trengte Guds hjelp mot de ukjente og ukontrollerbare kreftene i sitt liv.

Guds nåde og tilgivelse går ut over vår forstand. Vi trenger hjelp utenfra til å erkjenne sannheten om oss selv – slik David fikk da profeten Natan konfronterte ham. Men selv om vi enda ikke er blitt fullkomne, strekker vi oss likevel mot målet fordi Guds nåde er nok for oss.

* Flere andakter finner du ved å trykke her.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
Følelser som drivkraft
Les også
Ingen lov, ingen Gud!
Les også
Mer enn 10.000 grunner
Les også
Jesus
Les også
Stolthet
Les også
«Reis deg»
Les også
Synd