For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

LURT: Når denne teologiske tekningen plasseres inn i konkrete politiske saker, er det stor mulighet for at velgerne kan bli lurt opp i stry, skriver Helge Simonnes. På bildet ser vi Frp-nestleder Sylvi Listhaug.

Norge – et kristent land?

Politikere som Sylvi Listhaug har behendig spilt på frykten en del velgere har for at landet skal miste sin kristne identitet. Men det er usannsynlig at landet blir mer kristent av at slike politikere får mer makt.

Publisert Sist oppdatert

«Vi ønsker at Norge fortsatt skal være et kristent land», het det i invitasjonen til vårens møte i Oslo symposium. Etter et par års arbeid med boken Kampen om korset i politikken, som kommende onsdag presenteres på Arendalsuka, har jeg sett at dette begrepet til stadighet går igjen i politisk formidling.

Når ord og begreper brukes med stor selvfølgelighet, er det grunn til å stille spørsmål om hva som er det reelle innholdet i det som formidles. De enkle, og ikke alltid så begrunnede ordene, kan slå godt an hos en del velgere.

Det er en stor risiko for at de kan bli lurt når de skal forholde seg til denne type slagord. Oppslutningen om Donald Trump er skoleeksempelet på dette i internasjonal politikk. Han har benyttet abort og Israel på lettvint og manipulerende vis.

Powered by Labrador CMS