Hvem tør å stå for ekteskapet?

KrF har nå blitt det klassiske ekteskapet sin største fiende.

Regjeringen har åpnet opp for å kunne straffeforfølge alle kristne som driver sjelesorg for homofile, i høringen om «homoterapi». Saken var aldri så viktig for KrF at de ville risikere en regjeringskrise, slik henting av en terrorist og hennes barn var. Den borgerlige regjeringen går nå i en autoritær retning uten at det er noen som egentlig setter foten ned.

Tidligere var det mange av oss som håpet at når KrF, Frp og Høyre kom i samme regjering kunne vi få noe god konservativ politikk. Det har ikke skjedd. Resultatet er at mange, ellers borgerlige, nå gleder seg til denne regjeringen går av. Radikaliseringen av familieforståelsen har pågått lenge.

Ekstrem kjønnsideologi ble invitert inn i skoler og barnehager allerede da KrFs stortingsgruppe sikret økonomisk støtte til Rosa kompetanse i statsbudsjettet i 2014.

Jeg trodde i mange år at de som ledet KrF ville stå opp for det klassiske synet på ekteskapet, og forsvare oss andre som gjorde det. Mange forstod at dette ikke var tilfelle da Knut Arild Hareide først gikk i Pride, og deretter i et intervju i VG lanserte sine endringer i forståelsen av ekteskapet.

Andre våknet da KrF sin kommunikasjonssjef giftet seg med sin lesbiske samboer og ble viet av KrF sin familiepolitiske talsmann. Andre våknet da det nye ekteskapet ble gratulert og støttet av en samlet ledelse i KrF. Selv våknet jeg for alvor da Marita Moltu, mens hun ennå var aktiv i KrF, åpent ble mobbet av presse og politikere da hun ikke ville gå i Pride i Bergen, og ingen i KrF gav henne støtte. Da KrF sin ledelse ikke åpent kunne støtte en av sine egne som blir mobbet i en slik sak var ingen lenger trygge.

En stemme til KrF er blitt til en stemme til radikal kjønnsideologi.

I Bergen har KrF sin ideologiske utvikling vært ekstrem. Etter at KrF sine byråder Rebekka Ljosland og Dag-Inge Ulstein stilte seg bak invitasjonen om å få Europride til Bergen har de høstet sterk støtte i eget parti. Den sittende bystyregruppen har fulgt opp den liberale utviklingen fra forrige periode, og går nå enda lenger. Ikke bare forpliktet KrF seg på en byrådsplattform som aktivt støtter at Fri skal komme inn i skoler og barnehager, de fulgte opp med støtte til «Skeivt Kristent Nettverk».

Dette flytter kampen om å endre ekteskapets betydning inn i frikirkene i Bergen. KrF har nå blitt det klassiske ekteskapet sin største fiende. Alt en trodde før og stod for tidligere om ekteskap og familie er blitt ofret i bytte mot politiske posisjoner, og en politisk karriere.