Varsler store kutt i Vårt Land og Dagsavisen

Konsernet avisene tilhører må kutte opp til 30 millioner kroner i kostnader - og 25 til 30 stillinger.

Styret i Mentor Medier har vedtatt å redusere kostnader med mellom 25 og 30 millioner kroner. Dermed kan mellom 25 og 30 stillinger bli kuttet i konsernet, som eier avisene Dagsavisen og Vårt Land.

Nedbemanningen ble vedtatt under et ekstraordinært møte, ifølge en pressemelding fra konsernsjef og sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Mentor Medier opererer under samme markedsvilkår som alle andre mediebedrifter. Vi har tatt ned kostnader jevnt og trutt, men ved inngangen til 2014 er det helt nødvendig å gjennomføre ytterligere tiltak. Det skjer store strukturelle endringer i bransjen samtidig som det er skapt en grunnleggende usikkerhet om den videre pressepolitikken, sier Simonnes.

Konsernet trodde at pressestøttenivået for 2014 var reddet i høstens forlik i Stortinget.

- Noen dager etter sendte imidlertid Kulturdepartementet ut et høringsnotat som fastslo at det allerede fra 2014 skal settes et kronetak på 40 millioner kroner for hver avis som mottar pressestøtte. Vårt Land og Dagsavisen er de eneste avisene som rammes av taket, og det gir et inntektsbortfall på åtte millioner kroner i 2014, sier konsernsjefen.

Kulturminister Thorhild Widvey har også sagt at det skal innføres en lavmoms på 8 prosent snarest mulig.

- Vi er enige i at det er nødvendig å få lik momssats på digitalt og papir, men vi kommer ikke bort fra at dette vil representere et inntektsbortfall på vel 10 millioner for våre aviser. Det er ganske uforståelig at to så tungtslående tiltak gjennomføres så tett i tid, sier Simonnes.

DAGEN

Les også
Høyre og Frp vil kutte pressestøtten
Les også
Dagsavisen: Regjeringen beholder skatteklasse 2
Les også
Nettaviser får pressestøtte fra nyttår
Les også
Kutter ikke i pressestøtten