Nettaviser får pressestøtte fra nyttår

Avi­se­nes di­gi­ta­le ut­gi­vel­ser vil fra nytt­år også få presse­støt­te, opp­ly­ser kul­tur­mi­nis­ter Hadia Tajik (Ap). Hvis Høyre får re­gje­rings­makt, blir pla­nen hen­nes uan­sett full­ført.

Presse­støt­ten skal end­res fra 1. ja­nu­ar slik at den gis uav­hen­gig av om avi­se­ne utgis på papir eller di­gi­talt. Det er halv­an­net år siden re­gje­rin­gen pre­sen­ter­te mo­del­len.

Kulturminister Hadia Tajik ( Ap) opp­ly­ser til Klasse­kam­pen at ar­bei­det er i rute.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi er al­le­re­de inne i en di­gi­tal bryt­nings­tid. Da er det et pa­ra­doks å ha en presse­støt­te som re­gel­rett mot­vir­ker ut­vik­lin­gen. Det må være opp til den en­kel­te re­dak­sjon hvor­dan man sat­ser på det di­gi­ta­le om­rå­det, men presse­støt­ten skal i alle fall ikke være et hin­der, sier Tajik.

Les også lederartikkelen om mediemangfold

Høy­res kul­tur­po­li­tis­ke tals­mann Ole­mic Thom­mes­sen gle­der seg over at Tajiks ar­beid er i rute. Han vars­ler at Høyre kom­mer til å lose re­for­men i havn hvis de bor­ger­li­ge vin­ner val­get.

- Vi mener en platt­form­nøy­tral presse­støt­te er et frem­skritt, sier Thom­mes­sen.

Sam­ti­dig er det fra før kjent at Høyre øns­ker å kutte presse­støt­ten med 100 mil­lio­ner kro­ner.

Frem­skritts­par­ti­et øns­ker på sin side å re­du­se­re presse­støt­ten med 180 mil­lio­ner kro­ner og på sikt av­skaf­fe hele ord­nin­gen.

Tajik er glad for Thom­mes­sens støt­te, men er sam­ti­dig skep­tisk til at Høyre øns­ker kutt.

- Jeg er glad for å høre at Ole­mic Thom­mes­sen vil se denne om­leg­gin­gen igjen­nom. Men det hjel­per fint lite når han sam­ti­dig vil kutte presse­støt­ten med 100 mil­lio­ner kro­ner. Man blir sit­ten­de igjen med en ny mo­dell, men med færre pen­ger å for­de­le, sier Tajik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Les også
Høyre og Frp vil kutte pressestøtten
Les også
MediemangfoldOpprop for pressestøtten