Dagsavisen: Regjeringen beholder skatteklasse 2

Mye var klart da bud­sjett­for­hand­lin­ge­ne ble av­slut­tet for dagen tors­dag kveld. Iføl­ge Dags­avi­sen får KrF gjen­nom­slag for å be­hol­de skatte­klas­se 2.

Både Høyre/Frp-re­gje­rin­gen og de rødgrøn­ne ville fjer­ne skatte­klas­se 2, noe som ville gitt 140.000 ek­te­par 13.000 kro­ner i skatte­smell. Men dette har KrF klart å for­hind­re i løpet av de harde bud­sjett­for­hand­lin­ge­ne, skri­ver Dags­avi­sen.

Foreslo omdisponeringer
Flere medi­er meld­te tors­dag kveld at Venst­re og KrF har klart å flyt­te på rundt 2,2 mil­li­ar­der kro­ner i det bud­sjet­tet som Høyre og Frp arvet fra de rødgrøn­ne. Re­gje­rings­par­ti­ene fore­slo fre­dag om­dis­po­ne­rin­ger på 5 mil­li­ar­der og en øk­ning i bru­ken av olje­pen­ger på 4 mil­li­ar­der.

Jernbanesatsing
Iføl­ge Dags­avi­sen har Venst­re-le­der Trine Skei Gran­de fått på plass en pakke med mer pen­ger til jern­bane­sat­sing og en øk­ning av olje­av­gif­ten. KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de har fått gjen­nom­slag for en styr­king av 2014-bud­sjet­tets so­sia­le pro­fil, med vekt på til­tak for de aller sva­kes­te både i Norge og in­ter­na­sjo­nalt.

Selv etter mange møter i løpet av dagen og kon­sul­ta­sjo­ner med parti­le­der­ne Erna Sol­berg og Siv Jen­sen ble ikke par­te­ne fer­di­ge med for­hand­lin­ge­ne tors­dag. De fire par­ti­ene valg­te å gå fra hver­and­re ved 22-ti­den og skal møtes igjen på fre­dag. Ek­sakt tids­punkt er fore­lø­pig ikke kjent. (©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
De borgerlige er enige om budsjettet