ENKEL LIVSSTIL: Familien til David Platt mistet alt i orkanen Katarina i 2005. – Da forstod vi at det vi har i Kristus er nok for oss, skrev Platt i boken «Radikal». FOTO: Dagen-Arkiv

Sørstatsbaptistene får radikal misjonsleder

– Jeg lever for den dagen da det ikke lenger er unådde folkegrupper, sier David Platt (36), forfatteren av boken «Radikal».

– Jeg vil høylytt forkynne misjonsbefalingen, å gjøre disipler og herliggjøre Gud her og blant unådde folkegrupper i verden. Jeg er opprømt over mulighetene fremover, sa David Platt etter han ble valgt som leder for Sørstatsbaptistenes internasjonale misjonsorganisasjon (IMB) i forrige uke.

Gi til de fattige

Platt er i dag pastor i The Church at Brook Hills i Birmingham, Alabama. For kristne i Norge er han først og fremst kjent gjennom boken «Radikal» som ble utgitt på Lunde forlag i 2011. Der forteller Platt om da orkanen Katarina i 2005 ødela alt han og familien eide. På den tiden hadde han bedt misjonær David Brainerd sin bønn:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Gud, la meg utgjøre en forskjell for deg som er fullstendig uproporsjonal med hvem jeg er.

Ett år senere ble han som 27-åring megakirkepastor og senere også bestselgende forfatter på New York Times sin liste. I «Radikal» tar forfatteren til orde for at Jesus faktisk kan be oss om å gi slipp på alt vi eier, selge våre eiendeler og gi pengene til de fattige.

– Vi har ikke tid til å leve ut en kristen utgave av den amerikanske drømmen, sier Platt i videoen der han forteller om hva som fikk ham til å skrive boken.

Ifølge The Christian Post håpet Sørstatsbaptistenes årskonferanse på «en dramatisk forandringsagent og forenende leder» da de gikk inn for Platts kandidatur.

David Uth, leder for valgkomitéen som anbefalte Platt, sa til journalister at de var sikre på at han «var mannen som Gud hadde utvalgt og salvet for stillingen» etter et møte de hadde med ham i Denver i juli.

– Begeistret

Sørstatsbaptistene er USAs største evangeliske kirkesamfunn med mer enn 40.000 kirker og nærmere 16 millioner medlemmer. IMB er den største misjonsorganisasjonen i sitt slag, melder The Christian Post.

– Jeg er så begeistret og glad for endelig å kunngjøre at David Platt vil bli vår nye misjonsleder tvitret kjendispastor Rick Warren i Saddleback. Menigheten hans er medlem av Southern Baptist Convention.

I en åtte minutter lang video beskriver Platt hvordan han ble ledet inn i det nye kallet. Han forteller at det stadig forkynnes i menigheten hans at det er Gud som skal bestemme hva den enkelte skal bruke livet sitt til. Han sammenligner det med en blank sjekk som Gud kan fylle ut. Den siste måneden har det for hans egen del stått «ny tjeneste» på sjekken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Gud har gjort uvanlig arbeid i mitt hjerte i forhold til de unådde folkeslag, sier han.

Forlater menigheten

Pastoren nevner en opplevelse på en tur til Nepal som gjorde inntrykk. Da reisefølget hans kom til en elv som hinduene regnet for å være hellig, la han merke til brente kropper som lå i nærheten. Dette var mennesker som hadde dødd det siste døgnet og var blitt fraktet av familien til elven. Tanken var at når asken traff vannet skulle det hjelpe den enkelte i reinkarnasjonsprosessen.

– Dette er folk som døde i sin synd, borte fra Kristus. De vil være i helvete for alltid, og har ikke en gang hørt før de døde at Gud har laget en vei gjennom Kristus, sa Platt på videoen.

Han lurte på om tankene han arbeidet med innebar at han selv og familien, kona Heather og de fire barna, skulle reise ut som misjonærer. Da han ble spurt om å lede sørstatsbaptistenes misjonsorganisasjon, forstod han imidlertid at det var dette som var veien videre.

Platt forlater menigheten The Church at Brook Hills, men ressursarbeidet «Radical» fortsetter parallelt med den nye tjenesten som han skal inn i.

Merkverdig stille

David Platt er kjent som en uredd kristen leder. I et intervju med Christian Post i mars sa han at han var urolig for at unge evangeliske kristne var lidenskapelige i sin motstand mot fattigdom og slaveri - temaer som ikke fører til konflikt med kulturen de lever i - men var «merkverdig stille» i engasjementet mot abort og likekjønnet ekteskap.

Platt ga uttrykk for at Jesu etterfølgere ikke kan velge hvilket sosialt engasjement de skal ha:

– Jeg er ivrig etter å vise at det samme evangeliet som tvinger oss til å bekjempe fattigdom, også tvinger oss til å forsvare ekteskapet, og at det samme evangeliet som tvinger oss til krig mot menneskehandel også tvinger oss til krig mot seksuell umoral i alle sine former.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Platt tror at hvis kirken skal engasjere seg i den nåværende kulturen, så må den ta del i kampene som nettopp nå blir kjempet i samfunnet.

David Platt

Gift med Heather, far til fire

Forfatter av boken Radical, også utgitt i Norge på Lunde Forlag, som var på New York Times sin bestselgerliste.

Pastor i megakirken The Church at Brook Hills

Aktuell som misjonsleder i Sørstatsbaptistenes misjonsorganisasjon.

Les også
Norske kristne gir millioner til IrakHjelpeorganisasjoner
Les også
Tilbake til ThailandThird cultural kid
Les også
Taushet gjør oss medskyldige i forbrytelsene
Les også
Singel og stabil misjonær
Les også
– Jeg kjente hvordan Gud satte meg fri fra røyken, rusen og altHanne Sørmo