NLM-generalen melder seg ut av kirken

Generalsekretær Øyvind Åsland i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) melder seg nå ut av Den norske kirke.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg gjør dette på grunn av den læremessige situasjonen iDen norske kirke. Samtidig er det leit at det har blitt slik, sierØyvind Åsland til Dagen.

Han melder seg nå inn iNLM trossamfunn som ble opprettet i fjor høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Naturlig

– Det er veldig naturlig for meg som leder iNLM å melde meg inn her. Jeg har vært knyttet til bedehuset og NLM hele livet, sier Øyvind Åsland.

Men han vil ikke ikke oppfordre alle NLM-folk til å melde seg ut av Den norske kirke.

– Det er mulig å se ulikt på om man vil være medlem av kirken eller ikke. Det er mulig å være en god NLM-er og fortsatt bli stående som medlem. Vi både aksepterer og respekterer at vi har ulike syn på dette, sier generalsekretæren.

Ikke nytt ansvar

– At jeg melder meg inn i NLM trossamfunn, fører ikke til at jeg får noen privilegier eller noe nytt ansvar. Jeg fortsetter i de oppgavene jeg har hatt, sier Øyvind Åsland til Utsyn, som var først ute med nyheten om at han nå sier farvel til Den norske kirke.

Men Åsland forstår ønsket hos dem som blir værende i kirken og vil være til hjelp og støtte for gode prester og lekfolk i kirken.

– Det er mange eksempler som viser at samarbeid med slike krefter gir mulighet til å nå langt ut, ikke minst blant unge. Og samtidig må vi unngå å svekke alvoret i det som skjer i Den norske kirke for tiden, sier Åsland til Utsyn.

Flere utmeldinger

Bladet opplyser at den første i NLMs ledelse som meldte seg inn i det nye trossamfunnet, var hovedstyrets nestformann,Håvard Måseide. Leder for NLM Norge,Øystein Engås, er på vei til å gjøre det sammen.

Men formann i hovedstyret,Lars Gaute Jøssang, sier at han trenger mer tid. Leder i NLM Utland,Hjalmar Bø, og informasjonslederEspen Ottosen vil foreløpig opprettholde sitt medlemskap iDen norske kirke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden - ogfølg også debatten på våre Facebook-sider.