Politiet leter lørdag ettermiddag i området rundt regjeringskvartalet etter en mann med pistol som truet til seg en bil i Oslo sentrum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mann truet til seg bil med pistol

Store politistyrker leter etter en mann som stakk fra en utlendingskontroll og truet til seg en bil ved bruk av en pistol i Oslo sentrum lørdag.

Klokken 13.15 lørdag ettermiddag gjennomførte Politiets utlendingsenhet kontroll av en mann som ifølge passet var makedonsk statsborger. Midt under kontrollen la han plutselig på sprang.

– I Hausmanns gate tok han fram en pistol og truet til seg en bil. Han viste pistolen til politifolkene som hadde fulgt etter, før han kjørte av gårde, sier operasjonsleder Martin Todnem til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet fulgte etter, men mistet bilen av syne.

Mannen kjørte til Deichmanske bibliotek ved regjeringskvartalet der han satte ifra seg bilen og på ny la på sprang.

LES: Politiet skjøt kvinne med kniv

Funnet bilen

– Vi har funnet bilen og søker etter mannen med utgangspunkt i regjeringskvartalet, sier Todnem.

Flere vitner har sett at han løp fra stedet. Mannen kastet fra seg en grå hettegenser. Sist han ble sett hadde han på seg en svart T-skjorte, olabukse og sko som var svarte med noe rødt på.

Mannen beskrives som mellom 30 og 40 år. Politiet er svært interessert i opplysninger fra folk som kan ha sett ham, sier politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland.

Rev opp døra

Personen som ble fratruet bilen, en mann på 58 år, er uskadd, men berørt av hendelsen. Han blir ivaretatt av en politipatrulje på stedet.

58-åringen forteller til TV 2 at han satt i bilen utenfor en butikk i Hausmanns gate og ventet på kona si da den bevæpnede mannen kom stormende, rev opp døra på førersiden og sa at mannen skulle komme seg ut av bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han hadde to sivile politifolk bak seg som ropte «pistol, pistol!». Da skjønte jeg alvoret og kom meg ut av bilen, sier mannen.

Les også
Kvinne skutt av politiet – siktet for drapsforsøk
Les også
Steinsprang ved Mannen i løpet av natten
Les også
To knivdrept på IKEA i Västerås
Les også
Politiet skjøt kvinne med kniv på Grønland
Les også
Folk og sauer evakuert under fjellet Mannen