Politiet avfyrte skudd mot en kvinne på Grønland fredag ettermiddag. Politiet mener kvinnen var i ferd med å hogge med en kniv mot et barn. Noen øyenvitner mener politiet kunne løst situasjonen uten å skyte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kvinne skutt av politiet – siktet for drapsforsøk

Kvinnen som ble skutt av politiet på Grønland i Oslo fredag, er siktet for drapsforsøk mot et barn. Kvinnen er utenfor livsfare.

Spesialenheten for politisaker skal etterforske politiets opptreden da de skjøt kvinnen fredag ettermiddag.

Follo politidistrikt opplyser lørdag formiddag at de skal overta etterforskningsansvaret i saken mot kvinnen som ble skutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi rykket ut etter å ha fått melding om at en person hadde hørt en kvinne rope at hun ville drepe sine barn. Da patruljen kom til stedet, så de at kvinnen var i ferd med å hogge med kniv mot et barn ute på gata. Politiet løsnet skudd mot kvinnen, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB rett etter skyteepisoden.

Kvinnen, som er i slutten av 30-årene, er nå siktet for drapsforsøk, opplyser Follo politidistrikt lørdag formiddag. Hun behandles på Ullevål sykehus, men er utenfor livsfare. Follo-politiet har ikke fått avhørt henne ennå, opplyses det lørdag formiddag.

– Vi jobber med å kartlegge sentrale vitner, og vi vil fortløpende avhøre disse og fornærmede. For øvrig arbeider vi med å innhente rapporter for å få en oversikt over hendelsesforløpet, uttaler politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye.

LES: Kvinne med kniv skutt av politiet på Grønland

Videoopptak

Spesialenheten for politisaker håper det finnes videoopptak som viser hva som skjedde da politiet skjøt kvinnen.

Spesialenheten blir alltid koblet inn når politiet avfyrer skudd mot noen.

– Det er rutine at vi forsøker å finne ut om det kan finnes bilder som er blitt fanget opp av overvåkingskameraer og lignende, sier Liv Øyen, leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten for politisaker, til Aftenposten.

Øyenvitner til hendelsen har uttalt til flere medier at de mener politiet kunne løst situasjonen på andre måter enn å skyte kvinnen på Grønland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg hadde forstått politiet om kvinnen var aggressiv, men det var hun ikke. De kunne snakket til henne på en roligere måte og ventet litt, sier Abdikarin Idow Ali til NRK.

Han mener politiet lett kunne tatt kniven fra kvinnen.

– Truende situasjon

Hendelsen skjedde i et portrom i Breigata på Grønland like etter klokka 17 fredag ettermiddag.

Politiets innsatsleder Rune Bjørsvik sa også fredag at politiet oppfattet situasjonen så truende at de fant det nødvendig å løsne skudd.

Barnet ble ikke fysisk skadd. Den skadde kvinnen skal være av somalisk opprinnelse.

En stor folkemengde samlet seg bak politisperringene på Grønland fredag ettermiddag, og stemningen var amper. (©NTB)

Les også
Politiet skjøt kvinne med kniv på Grønland
Les også
Steinsprang ved Mannen i løpet av natten
Les også
Folk og sauer evakuert under fjellet Mannen
Les også
Død kvinne i Sognefjorden er identifisert