IKEA-flagg. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

To knivdrept på IKEA i Västerås

De tre som ble knivstukket på IKEA-varehuset i svenske Västerås, var tilsynelatende vanlige kunder. To personer ble drept på stedet, mens en tredje ligger livstruende skadd på sykehus. Én er pågrepet.

Det var ved 13-tiden mandag at politiet ble varslet om knivdramaet på møbelvarehuset. En eller flere gjerningspersoner gikk til angrep med kniv. To personer ble drept, mens den tredje ble fraktet til sykehus med livstruende skader.

De døde er en mann og en kvinne, ifølge avisenVestmanlands Läns Tidning (VLT).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er mye blod på stedet, og personalet er i sjokk, opplyser varehussjef Mattias Johansson til avisa.

Pågrepet

Politiet i Vesterås opplyser at én person er pågrepet. Hvem denne personen er eller hva som var motivet for ugjerningen, er foreløpig ikke kjent. Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger og vil ikke si om de leter etter flere gjerningspersoner.

Varehussjef Mattias Johansson er rystet over det som har skjedd.

– Tre tilsynelatende helt vanlige besøkende skal ha blitt angrepet, sier han til VLT.

Ifølge politiets pressetalskvinne Victoria Holmgren døde to av ofrene kort tid etter at de ble knivstukket. Det tredje offeret, en mann i 30-årene, ble mandag ettermiddag operert ved sykehuset i Västerås.

– Vi har fått inn en mann som er hardt skadd, og han opereres nå, sier Eva Lindahl, informasjonsrådgiver ved sykehuset, til nyhetsbyrået TT.

Stengt

Et stort politioppbud og mange ambulanser ble raskt sendt til stedet. Alle ansatte og kunder som befant seg inne på varehuset, ble evakuert, og politiet har sperret av hele varehuset og stengt all trafikk inn og ut av bygget.

– Det er stille her utenfor nå, men der inne pågår et febrilsk arbeid. Det ser ut som at flere kriseteam har gått inn, og jeg vet ikke hvor mange politifolk, rapporterer VLTs utsendte reporter Ann-Sofie Sannemalm, som står utenfor IKEA-varehuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

IKEA-varehuset ligger i tilknytning til Erikslund shoppingsenter nordvest for Stockholm.