Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus i aksjon under en fotballkamp på Skaugum mandag 16. juni. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit arrangerte i samarbeid med Norges Fotballforbund fotballkamp på Skaugum mellom lagene Røa Unified og Team Norway. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kronprins-barna begynner på private skoler

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner til høsten på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, og prins Sverre Magnus på Montessoriskolen i Oslo.

Begge barna har til nå gått på Jansløkka skole i Asker, men vil fra høsten av få en ny skolehverdag. Kronprinsparet understreker at de er svært fornøyd med Jansløkka:

– Vi er takknemlige for de fine årene som våre barn har hatt på Jansløkka skole i Asker, uttaler de til NTB via kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit understreker at skolebyttene er valg de som foreldre har tatt ut fra hva de mener er best for akkurat deres barn.

Kronprins-barnas storebror, Marius Borg Høiby (17), gikk for øvrig 1. til 7. klasse ved Jansløkka og 8. til 10. klasse ved Solvang ungdomsskole. Han går nå på toppidrettsgymnaset Wang.

Skal tenke engelsk

Prinsessen Ingrid Alexandra avslutter denne uka fjerde klasse, mens prins Sverre Magnus er ferdig med tredje trinn. De vil fortsatt ha nær tilknytning til Asker gjennom fritidsaktiviteter og vennenettverk.

Kronprinsparet mener imidlertid det er riktig å bytte skole for de to nå:

– For prinsesse Ingrid Alexandra innebærer hennes rolle at det er viktig at hun får en grunnleggende kompetanse i å tenke og snakke på engelsk, påpeker de.

Ved den internasjonale skolen på Bekkestua bekrefter de at prinsessen er tatt opp på vanlige vilkår. Det innebærer at hun skal ha betalt skolens søknadsgebyr på 2.500 kroner og et engangsregistreringsgebyr på 15.000 kroner. Skolepenger for skoleåret 2014-2015 er ifølge hjemmesiden 187.500 kroner.

Når det gjelder undervisningen, sier skoleleder Janecke Aarnæs følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi følger den norske læreplanen i norskfaget, mens det øvrige fagtilbudet følger internasjonalt rammeverk.

På grunnskolen innebærer det at prinsessen vil følge International Primary Curriculum (IPC), som er standard ved svært mange internasjonale skoler verden over.

En av de andre

Den internasjonale skolen er i utgangspunktet etablert som et tilbud for utenlandske familier med midlertidig arbeidsopphold i Norge, og de fleste elevene ved skolen er utenlandske.

– Rundt 30 prosent av elevene er fra familier permanent bosatt i Norge, sier Aarnæs.

Hun understreker at prinsesse Ingrid Alexandra vil bli behandlet akkurat som de andre elevene ved skolen:

– Vi setter enormt pris på alle våre elever og er stolte av dem.

Skolen har elever fra 3 til 19 år, fra barnehagenivå til de kan ta eksamen på IB-linjen for videregående. Skulle prinsessen velge å gå hele skoleløpet ut der, blir hun trolig ikke russ helt på lik linje med de andre elevene i norsk skole. Russefeiringen sammenfaller nemlig med eksamenstiden for IB-elevene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har en veldig begrenset russefeiring her, bekrefter Aarnæs.

Både kong Harald og kronprins Haakon gikk på offentlige skoler. Hva mener du, bør barna i kongefamilien gå på offentlige eller private skoler? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Les også
Stortinget gir lokal vetorett mot privatskoler
Les også
Venstre sikrer flertall for privatskoler
Les også
Stille vekst av kristne grunnskolerTorgeir Flateby
Les også
Muslimskole-mødre ber direktoratet avvise klage