Mads Gilbert da han presenterte boken «Natt i Gaza» for pressen hos Kagge Forlag i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Israels ambassade: – Gilbert er utestengt fra Gaza

Etter motstridende meldinger fra det israelske utenriksdepartementet mandag, sier Israels ambassade i Oslo at Mads Gilbert er utestengt fra Gazastripen – ikke fra Israel.

Før helgen kom nyheten om at Israel nekter den norske legen Mads Gilbert å reise til Gazastripen. Siden da har det hersket forvirring rundt det faktiske innholdet i innreiseforbudet.

En talsperson for israelsk UD sa mandag at Gilbert er nektet innreise til Israel – ikke til Gazastripen. Senere på dagen avkreftet en annen talsmann imidlertid dette overfor VG. Nå får han støtte fra Israels norske ambassade.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ønsker å klargjøre en gang for alle det som den israelske ambassaden i Oslo har sagt hele tiden, at Gilbert har av sikkerhetsmessige årsaker blitt utestengt fra Gaza, skriver den israelske ambassaden i en epost tirsdag.

Et innreiseforbud til Israel ville uansett gjort det vanskelig å komme seg til Gazastripen.

Det har også kommet flere meldinger om at innreiseforbudet gjelder på livstid. Israels viseambassadør George Deek har imidlertid sagt til NTB at forbudet gjelder «på ubestemt tid».

Les også
Gilbert møtte Selbekk i radiodebatt
Les også
«Tøv at Gilbert er nektet innreise til Gaza på livstid»Mads Gilbert og Gaza