Demonstranter protesterer mot gjengvoldtekten av to tenåringsjenter. Indias politikere diskuterer nå hvordan utviklingen skal snus, etter at flere grove voldtekter har rystet landet det siste halvannet året. Foto: Pawan Kumar / Reuters / NTB scanpix

Indisk minister: – Voldtekt kan være riktig

En indisk delstatsminister får massiv kritikk etter uttalelsen om at voldtekt er en sosial forbrytelse som noen ganger kan være riktig.

– Voldtekt er en sosial forbrytelse som kommer an på mannen og kvinnen. Noen ganger er det riktig, og noen ganger galt, sier minister Babulal Gaur i delstaten Madhya Pradesh til den indiske avisen Hindustan Times. Han sier også at voldtekt kun er en forbrytelse om den meldes til politiet.

Hans uttalelser om at myndighetene ikke kan sikre kvinner mot voldtekt, har også vakt sinne i kongressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kongressens visepresident Rahul Gandhi sier at det er nødvendig å endre den indiske tankegangen.

– Det kan ikke være noen utvikling eller fremgang hvis dette barbariet får fortsette, sier han.

Fem menn er arrestert for gjengvoldtekt og drap på to jenter på 14 og 12 år i slutten av mai, og få dager senere ble en ung kvinne voldtatt, drept og deretter overøst med syre slik at hun ikke skulle kunne identifiseres.

De mange voldtektssakene ryster India, og mange har demonstrert mot myndighetenes manglende vilje til både å etterforske voldtekter og til å gjøre mer for å forhindre nye overgrep. (©NTB)

Les også
Jentene fortsatt i live da de ble hengt
Les også
Voldtekt er ikke grunn nok til abort etter uke 22
Les også
Lager film om islamsk mannsrolle
Les også
Tatt for nasking, dømt for voldtekt