Tatt for nasking, dømt for voldtekt

En mann fra Usbekistan er i Oslo tingrett dømt til fengsel for å ha voldtatt en kvinne i Slottsparken i Oslo i 2009. Politiet fikk DNA-treff i voldtektssaken da mannen ble tatt for nasking i fjor.

Nå er us­be­ke­ren dømt til feng­sel i tre år og ni må­ne­der. Han må også be­ta­le kvin­nen en opp­reis­ning på 150.000 kro­ner.

Vold­tekts­sa­ken var hen­lagt, men som­mer­en 2013 ble asyl­sø­ke­ren tatt for nas­king. Po­li­ti­et tok en DNA-prø­ve av ham og fikk treff med vold­tekts­sa­ken fra 2009. Der­med ble saken gjen­åp­net. Man­nen ble på­gre­pet i ja­nu­ar i år og har sit­tet fengs­let siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vold­tek­ten skjed­de 12. juli 2009. Den da 22 år gamle kvin­nen hadde vært på byen med noen ven­ner da hun gikk hjem­over rundt klok­ka 2 om nat­ten. Begge de to var be­ru­set da de møt­tes og kom i snakk da hun for­søk­te å tenne en si­ga­rett, men mang­let ligh­ter. For­kla­rin­ge­ne om hva som skjed­de vi­de­re i Slotts­par­ken spri­ker imid­ler­tid.

Man­nen har for­klart at hun tok ini­tia­tiv til sex med ham. Hun for­klar­te imid­ler­tid at han dyt­tet henne ned på bak­ken, og at hun var så full at hun ikke klar­te å kjem­pe imot. Flere vit­ner har be­skre­vet at de møtte en for­tvi­let og grå­ten­de kvin­ne etter­på.

Etter at kvin­nen an­meld­te vold­tekt, sik­ret po­li­ti­et seg DNA-funn blant annet fra to si­ga­rett­snei­per i Slotts­par­ken.

Oslo ting­rett ser helt bort fra man­nens for­kla­ring og mener det er be­vist ut­over en­hver ri­me­lig tvil at man­nen sto bak vold­tek­ten.

(©NTB)

Les også
Historisk vedtak om å fjerne foreldelse