BIBELSKOLELÆRER: Helene Andreasdatter Johansson har fått jobb ved Fjellhaug i Oslo. Foto: privat

Helene (43) blir bibelskolelærer: – Det er så viktig å hjelpe unge til å bevare troen

#arbeidsdagen: Helene Andreasdatter Johansson har tidligere vært misjonær for Misjonssambandet og Israelsmisjonen. Nå blir hun bibelskolelærer på Fjellhaug i Oslo.

– Det var mange søkere til stillingen, men vi ville ha Helenes vitnesbyrd og frimodighet inn i skolen, sier rektor Jon Georg Fiske.

Helene Andreasdatter Johansson (43) har tilbragt store deler av livet sitt i utlandet. Først tre år som misjonær for NLM i Peru, og deretter seks år som utsending for Israelsmisjonen i Israel.

Hun er utdannet lærer med fordypning i kristendom, og under oppholdene i Norge har hun arbeidet i offentlig barne- og ungdomsskole.

– Undervisningen er viktig for oss på Bibelskolen Fjellhaug, og med Helene har vi fått ei dyktig kvinne med tanker og initiativ for å utvikle skolens undervisning videre, sier Fiske.

Den beste investeringen man kan gjøre

Nyansatte Helene Andreasdatter Johansson mener bibelskoler gir noen redskaper og perspektiver som andre skoler ikke gir.

– Et trygt miljø med god undervisning og fellesskap som er basert på Bibelen, er den beste investeringen man kan gjøre i denne perioden av livet, sier hun.

Hun forteller at det kan være mange faktorer som gjør at unge mister troen. Det kan være flytting, oppbrudd og miljøskifte, eller menighetsliv som kanskje ikke tiltaler den yngre generasjonen.

– Da har vi som er litt eldre et ansvar for å vise at når man velger å bruke Bibelen som grunnlag for tankesett, veivalg – ja alt, så er det den beste veien. Det er så viktig og avgjørende å hjelpe unge til å bevare troen.

Hun mener Bibelen er relevant på alle områder i livet, og for alle aldersgrupper.

– Har man denne tilliten til Bibelen så kan man møte alt i livet og vite at det er i Guds hender. Her kan bibelskoler spille en avgjørende rolle for å bygge nettopp denne tilliten til Gud og til det han har sagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun blir en nøkkelspiller

Johansson skal inn i en stilling som undervisningsleder ved Bibelskolen Fjellhaug fra 1. august, når hun overtar for Janne Mjølhus.

Stillingen inngår i Bibelskolens ledelse, og Johansson vil ha det daglige ansvaret for at undervisningen ved skolen er av høy kvalitet.

I stillingen skal Johansson også undervise i blant annet nådegavene, Apostlenes gjerninger og misjon. I tillegg skal hun bruke mye tid i samtaler med elever.

– Vi tror hun vil være en god nøkkelspiller til å inspirere og utruste unge menn og kvinner til tjeneste for Gud og andre her på skolen hos oss, sier rektor Fiske.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge.

Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.