Har moro med påstand om at Biden er borte og at Trump er tilbake

En advokat med politiske ambisjoner vekker oppsikt med bisarre innlegg etter et angivelig besøk i Det hvite hus.

Advokaten og republikaneren Lin Wood har postet bilder av seg selv, der han oppgir å tråle Det hvite hus på jakt etter president Joe Biden. Wood hevder at Biden var forsvunnet og trolig død, men hvem fant han i stedet? Jo, eks-president Donald Trump, som av mange tilhengere er utpekt som USAs eneste redningsmann.

De anerkjente faktasjekknettstedet Snopes skriver at Wood har publisert sine påstander på den krypterte meldingsappen Telegram. Ifølge Snopes har Wood mer enn 840.000 følgere på appen, der han påstår å ha funnet Donald Trump i fullt arbeid i det ovale rom.

«Wow. Jeg trodde jeg kunne finne Joey i Kina-rommet der han gjorde en illegal avtale for seg selv. Men nei. Ingen Joey», skriver Wood.

Hevder han møtte Trump

I en annen post har han et bilde av en kvinne, og han skriver: «Ble litt ensom da jeg ventet i dette rommet på Joey, så min sekretær droppet innom og holdt meg med selskap. Ennå ingen Joey i huset. Min utulig effektive sekretær har avtalt å vente her i tilfelle Joey dukker opp. Jeg gikk for å lete etter ham i andre deler av huset.»

30 minutter senere dukker det opp et bilde av Wood og Trump i Det ovale rom. Nå skriver han:

«Jeg hadde rett. Ingen Joey i Det ovale rom. Men jeg dumpet borti vår amerikanske presisdent. President Trump holder ut og jobber på kontoret der vi gjenvalgte ham til å tjene i et historisk valgskred 3. november 2020.»

Snopes-journalistene har sjekket bildet og mener det ble tatt 11. mars i fjor. De konkluderer med at også andre bilder som nå blir publisert, ble tatt ved samme anledning ettersom Wood har samme dress og slips.

- Jeg har humoristisk sans. Har du?

Det anerkjente nyhetsmagasinet Newsweek har bedt advokat Wood om en kommentar.

- Jeg har humoristisk. Har du? sier mannen, som aspirerer til vervet som leder for Det republikanske partiet i delstaten South Carolina.

Når Newsweek spør om den omtalte publiseringen er forenlig med kampen om dette vervet, svarer han:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg kjenner ikke til noen regel som forbyr en lederkandidat å ha det moro mens mens man tester ut ytringsfriheten.

Den dype staten

Telegram er en digital meldetjeneste med mulighet for kryptering for hemmelig chat. Den er brukt av konspirasjonsbevegelser som QAnon, som dukket opp i 2017 og som hadde sin storhetstid mot slutten av Donald Trumps presidentperiode. Bevegelsen mener det finnes en «dyp stat», som kontrollerer USA og mener at Trump var den eneste som kunne redde landet fra liberale satanister og pedofile maktpersoner.

Flere av de som stormet Kongressen i Washington i begynnelsen av januar, bekjente seg til disse teoriene. De har hele tiden hevdet at valget var stjålet og profeterte etter innsettelsen av Biden at Trump ville komme tilbake i mars. Også mai har vært lansert som en viktig måned da det skal skje noe oppsiktsvekkende på den politiske arenaen i USA.

Ifølge Newseek har Lin Wood de siste ukene stått fram som en utilslørt tilhenger av QAnon-teorien.