SIVILE SKJOLD: Forsiden på Hamas sin håndbok «Krigføring i tett bygde strøk» som Den israelske hær har funnet, dokumenterer at Hamas bevisst bruker sivile som menneskelige skjold i krigen mot Israel.

Hamas´ terrorhåndbok beviser bruk av sivile

Hamas provoserer fram sivile tap for å anklage Israel for en nådeløs krig mot uskyldige. Det viser håndboken til Hamas, «Krigføring i byer», som Den israelske hær (IDF) har funnet. Et TV-team filmet klargjøringen - og oppskytingen av en rakett rett ved et hotell. Se videoen her.

Hamas sin håndbok «Urban Warfare» («Krigføring i tettbygde strøk») avslører to ting om organisasjonen:

For det første at de er fullt klar over at IDF gjør alt de kan for å begrense tallet på sivile ofre. For det andre at terrorgruppen utnytter dette ved å bruke sivile som menneskelige skjold mot fremrykkende israelske soldater.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er IDF som under Gazakrigen har funnet Hamas sin håndbok fra organisasjonens militære gren Al-Qassam-brigadene. Den viser klart at Hamas ønsker sivile tap blant sin egen befolkning, og de oppfordrer sine terrorister til å plassere seg i tett befolkede områder for å få israelske styrker til å slå til akkurat der.

Rystet

Lederne for Simon Wiesenthalsenteret (SWC) er rystet over håndboken og etterlyser reaksjoner fra verdenssamfunnet.

– Hvor er FNs menneskerettsorganisasjon? Hvor er Amnesty International? Hvor er Human Rights Watch? Hvor er de internasjonale mediene og Midtøsten-ekspertene nå? Hvor er alle ekspertene på internasjonal lov og rett? spør rabbiene Marvin Hier og Abraham Cooper i SWC.

De sier håndboken er beviset på Hamas sine krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, og hevder at Hamas konsekvent har brukt befolkningen i Gaza som menneskelige skjold i krigen, og at dette er planlagt og gjort med hensikt.

Sitat fra håndboken

Håndboken forklarer at «sivile utgjør motstandslommer» som forårsaker tre store problemer for fremrykkende tropper. Den peker også på fordelene for Hamas når sivile hus blir ødelagt:

«Ødelegging av sivile hus: Dette øker innbyggernes hat mot angriperne (IDF) og øker samlingen (støtten) om de som forsvarer byen (motstandsfolkene – Hamas).»

Les også
– For lett å selge våpen til Israel
Les også
Palestiner pågrepet for drap på israelske tenåringer
Les også
MIFF har passert 8000 medlemmer
Les også
Forberedt på ny Israel-uro - massemønstring i Oslo søndagMIFF
Les også
Dansk journalist kritiseres etter Gilbert-intervjuGilbert i DR1