Alex Malarkey, "Gutten som kom tilbake fra himmelen", har kommet med uttalelser om at han ikke kom til himmelen og heller ikke møtte Jesus. Nå trekkes boken fra butikkhyllene. Illustrasjonsfoto: Furhan H/CC/Flickr

Gutt løy om Jesus-møte: Forlag har aldri opplevd lignende

Hermon forlag bekrefter at «Gutten som kom tilbake fra himmelen» vil tas vekk fra butikkhyllene også her i Norge.

«Vi innrømmer gjerne at vi som kristne forleggere en sjelden gang opplever skuffelser og motgang, men sjelden av dette slaget. På de 32 år Hermon Forlag har vært i drift har vi faktisk aldri opplevd at en forfatter har trukket deler av sin historie på denne måten – og etter 1674 bokutgivelser, hvorav nær 200 biografier må vi kunne si at statistikken er god», skriver forlagssjef Svein E. Andersen i en pressemelding.

"Gutten som kom tilbake fra himmelen" mener boken om ham selv er basert på en falsk historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grunnen til at boken ikke lenger vil bli utgitt er at hovedperson og medskribent, Alex Malarkey, før helgen uttalte at han har diktet opp historien den er basert på. Etter å ha vært offer for en trafikkulykke, fortalte han den gang at han kom til himmelen og møtte Jesus.

Hermon forlag, som står for utgivelsen av boken her i Norge, bekrefter videre at «Gutten som kom tilbake fra himmelen» vil bli trukket fra butikkhyllene. Beskjeden fikk de fra det amerikanske originalforlaget Tyndale House allerede fredag:

«Vi har med sorg mottatt melding om at Alex Malarkey, medforfatter til boken Gutten som kom tilbake fra Himmelen, sier at han diktet opp den delen av historien som forteller at han døde og besøkte himmelen. Når dette nå er bekreftet trekker vi boken fra salg.»

Les også
Løy om himmeltur
Les også
Skoleatlas uten Israel trekkes tilbake
Les også
Til generasjon «prestasjon»
Les også
Livet hans var ikke en rett strekAage Samuelsens liv
Les også
Landslagsspilleren kjøpte Jesus-hotellPeter Rasmussen