Boken «The boy who came back from heaven» er basert på de opplevelsene den da seks år gamle gutten Alex Malarkey hadde etter en bilulykke, blant annet et møte med Jesus. Illustrasjonsfoto: Daniela Hartmann/CC/Flickr

Løy om himmeltur

"Gutten som kom tilbake fra himmelen" mener bestselgerboken om ham selv er basert på en falsk historie.

– Jeg døde ikke. Jeg kom ikke til himmelen, sier Alex Malarkey til Christian Today.

Malarkey er hovedperson i boken som han skrev sammen med sin far. Den er basert på de opplevelsene den da seks år gamle gutten hadde etter en bilulykke, som blant annet inkluderte et møte med Jesus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bestselgeren er ikke så kjent her til lands som på den andre siden av dammen, og handlingsforløpet kan lett forveksles med det i filmsuksessen «Heaven is for real». Den filmen er imidlertid basert på en bok med samme navn.

«Tjener på løgner»

I et brev til flere bokhandlere trekker imidlertid Malarkey, som har sittet i rullestol siden ulykken, tilbake historiene han fortalte den gangen.

«Jeg sa jeg drog til himmelen slik at folk skulle gi meg oppmerksomhet. Når jeg påsto disse tingene hadde jeg aldri lest bibelen. Folk har tjent penger på løgner, og gjør det ennå», står det videre i brevet.

Forlaget som publiserte boken i 2010, Tyndal House, bekrefter overfor den engelskspråklige avisen at boken ikke skal trykkes i flere eksemplarer etter Malarkeys uttalelser.

Les også
Vakkert om det vanskelige
Les også
Folkekirken inkarnert
Les også
Ønsker mer makt til biskopeneKirkemøtet
Les også
Landslagsspilleren kjøpte Jesus-hotellPeter Rasmussen
Les også
– La de unge få bestemme
Les også
Bibelen fra perm til permGjennom Bibelen i 2014