FORSTANDER OG PARTISJEF: På dette kontoret er Frank Søgaard (t.v.) både organisasjonssjef i Partiet De Kristnes Hus og forstander i Den frie evangeliske forsamling. Partileder Erik Selle leier kontor i samme etasje.

Forstander får kritikk for rolleblanding

Partiet De Kristnes organisasjonssjef, Frank Søgaard, er også forstander i Den frie evangeliske forsamling i Oslo, der partiet leier kontorer.

«Rolleblanding» kaller Brynjar Høidebraaten, politisk nestleder i Østfold KrF, det.

– Nå har Søgaard tidligere, ikke minst på sosiale medier, vært meget kritisk til andre kristne partier, og dermed kan denne rolleblandingen lett oppfattes som at menigheten driver politisk virksomhet i tillegg til å være menighet. Farlig å blande disse rollene, skrev Høidebraaten i kommentarfeltet under saken på dagen.no i går.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Feige kristne

Søgaard avviser at han blander rollene som menighetsforstander og organisasjonssjef i Partiet De Kristne.

– Her på huset finnes ikke sammenblanding. Det er å koke suppe på en spiker. Det er mange som leier her. Jeg har valgt å skille de to rollene, kanskje fordi jeg er typisk evangelist som liker å være direkte forkynnende på møter. Dette er to forskjellige talerstoler, sier Søgaard til Dagen.

– Hva tenker du om å blande menighetsliv med politisk virksomhet?

– Jeg skiller rollene for min egen del, men jeg skiller ikke saken. Jeg mener at politikk og kristendom henger i hop, sier Søgaard.

Han sender en utfordring til kristne ledere og prester om å «reise seg for kristne grunnverdier i skoler, samfunnet og ikke minst i debatter».

– Det er feigt av mange kristne å dra seg tilbake og akseptere at andre ideologier skal ta mer overhånd i samfunnet i dag, sier Søgaard.

Feil signaler

Høidebraaten er selv aktiv i videoteam i Østfoldkirken i Moss, men mener at det først blir problematisk når man har lederstillinger både i menighet og i parti.

– Jeg kjenner Søgaard fra før, så dette er ikke noen mistenkeliggjøring av ham, men generelt sett sender rolleblandingen hans feil signaler, mener KrF-politikeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han støtter derimot Søgaards utfordring til kristne om å engasjere seg i samfunnsdebatten.

Les også
- Uproblematisk med parti i menighetslokaler
Les også
De Kristne jakter på rike onklerPartiet De Kristne
Les også
Terje Simonsen på rehabilitering