Politiet har siktet en mann for skytingen av to politibetjenter under en demonstrasjon utenfor politihuset i Ferguson natt til torsdag. Foto: Lawrence Bryant / Reuters / NTB scanpix

20 år gammel mann siktet for Ferguson-skyting

Politiet har siktet en 20-åring de mistenker sto bak skytingen mot to politibetjenter under en demonstrasjon utenfor politihuset i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri natt torsdag.

– Mistenkte har innrømmet å ha skutt og såret de to betjentene, sier aktor Robert McCulloh i St. Louis-politiet på en pressekonferanse søndag.

Politiet tror det bare er en person som skjøt, og etterforsker nå om flere var delaktig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han skal ha skutt fra en bil og brukte et 40-kalibers håndvåpen. Det er mulig mistenkte skjøt mot noen andre enn på politiet, sier McCulloh

Det var torsdag at to betjenter ble truffet da det ble åpnet ild under en demonstrasjon utenfor politihuset i Ferguson natt til torsdag. Den ene ble skutt i ansiktet, den andre i skulderen. Begge kom fra angrepet med livet i behold.

20-åringen skal selv ha deltatt i demonstrasjonen og har tidligere vært delaktig i tidligere demonstrasjoner i Ferguson, opplyser politiet søndag.

Ferguson, som er en forstad til byen St. Louis, har vært herjet av store protester etter at den ubevæpnede svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av en politimann i august i fjor.

Les også
To politibetjenter skutt i Ferguson
Les også
Politimesteren i Ferguson i USA trekker seg
Les også
Obama fordømmer politidrap i USA
Les også
Darren Wilson gir seg som politimann
Les også
Flere hundre pågrepet i Ferguson-uro i USA