Politiet i Ferguson fikk krass kritikk for måten det håndterte demonstrasjonene i byen på i fjor. Nå trekker politimesteren i byen seg fra stillingen etter at en rapport slår fast at politistyrken er preget av rasisme. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix

Politimesteren i Ferguson i USA trekker seg

Politimesteren i den amerikanske byen Ferguson trekker seg onsdag. Politistyrken han leder, har fått krass kritikk for rasisme.

Politimester Tom Jackson er en av flere tjenestemenn i byen som har gått av etter at en svært kritisk rapport fra det amerikanske justisdepartementet slo fast at politietaten og deler av rettsvesenet i Ferguson var gjennomsyret av rasisme.

TV-kanalen Fox News melder at politimesteren trekker seg frivillig og at han ikke ble sparket eller presset til å trekke seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Helt siden en politimann i Ferguson, som er en forstad til St. Louis og ligger i delstaten Missouri, skjøt og drepte den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown i fjor sommer, har demonstranter krevd at politimesteren må gå av.

Det amerikanske justisdepartementet renvasket forrige uke politimannen som avfyrte skuddene som tok livet av Brown. Men i en annen rapport kritiserte det politiet for å behandle den svarte befolkningen strengere enn den hvite, blant annet ved å arresterte langt flere svarte og stanse flere svarte i trafikken.

Mandag trakk den lokale dommeren Ronald Brockmeyer seg fra sitt embete. Rådmann John Shaw fulgte etter tirsdag.

Jackson har ledet politiet i Ferguson, en styrke der bare fire av totalt 54 politifolk er svarte, siden 2010.

Les også
Obama fordømmer politidrap i USA
Les også
Flere hundre pågrepet i Ferguson-uro i USA