Skuddene ble avfyrt da politiet konfronterte demonstranter som hadde samlet seg utenfor politistasjonen, ifølge en lokal avis. Foto: Kate Munsch / Reuters / NTB scanpix

To politibetjenter skutt i Ferguson

En av betjentene som ble skutt utenfor politistasjonen i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, ble truffet i ansiktet, opplyser politiet. Den andre ble skutt i skulderen.

Skuddene ble avfyrt da politiet konfronterte demonstranter som hadde samlet seg utenfor politistasjonen natt til torsdag, skriver St. Louis Post-Dispatch. Skadeomfanget er ikke kjent.

En Reuters-fotograf på stedet sier man kunne høre skudd under demonstrasjonen. Et titalls demonstranter flyktet ifølge fotografen fra stedet like etter mens de skrek «de slo en politibetjent».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De to betjentene jobbet i St. Louis-politiet.

– Skjøt fra åskam

Vitner sier skuddene kom fra en åskam på den andre siden av veien av politistasjonen, skriver journalisten Jeff Bernthal, som er på stedet, på Twitter.

Al Eickhoff i Ferguson-politiet sier til St. Louis Post-Dispatch at han ikke vet skadeomfanget. Eickhoff var ikke på stedet da hendelsen skjedde, men sier han er på vei til dit.

Politimesteren går av

Onsdag trakk politimesteren i Ferguson seg etter langvarig press og rasismeanklager. Han fratrer stillingen om en uke, vil motta en sluttpakke og byen vil fortsette å betale for helseforsikringen hans i ett år framover, opplyser de lokale myndighetene.

Helt siden en politimann i Ferguson, som er en forstad til St. Louis og ligger i delstaten Missouri, skjøt og drepte den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown i fjor sommer, har det vært store demonstrasjoner med krav om at politimesteren må gå av.

Les også
Politimesteren i Ferguson i USA trekker seg
Les også
Obama fordømmer politidrap i USA