Darren Wilson frykter at han kunne satt kolleger i fare hvis han hadde fortsatt som politimann. Foto: Reuters/NTB scanpix

Darren Wilson gir seg som politimann

Politimannen Darren Wilson, som drepte tenåringen Michael Brown i Ferguson i USA tidligere i år, har sluttet i politiet.

I avskjedsbrevet skriver Wilson at han har fått beskjed om at han kan sette kolleger og vanlige mennesker i fare hvis han fortsetter i politiet etter den massive kritikken han fikk i kjølvannet av drapet.

– Jeg er ikke villig til å risikere at noen andre blir skadd på grunn av meg, sier Wilson til avisa St. Louis Post-Dispatch.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han understreker at han selv har valgt å slutte, og at avgjørelsen har vært den vanskeligste han noen gang har tatt.

Wilson har vært permittert siden han skjøt Brown i august. Tidligere denne uken besluttet påtalemyndigheten at Wilson ikke skal tiltales for drapet. Avgjørelsen utløste opptøyer i Ferguson og demonstrasjoner en rekke andre steder i USA.

Også umiddelbart etter drapet ble Ferguson rammet av opptøyer, og hendelsen utløste en omfattende debatt om politiets våpenbruk og forholdet mellom svarte og hvite i USA. Selv har Wilson forklart at han skjøt den ubevæpnede svarte 18-åringen i selvforsvar.

Les også
Flere hundre pågrepet i Ferguson-uro i USA
Les også
Skjøt mot politiet i Ferguson
Les også
Såret som ikke vil gro
Les også
Obama: – Frustrasjonen har dype røtter