| Debatt
Språkforvirringen i Babel oppfattes som en myte
INGEN MYTE: «Tårnet i Babel» (1563) av Pieter Bruegel den eldre er å se på kunsthistorisk museum i Wien.
Adobe Stock
Jeg har drevet bibelforskning og språkforskning i mer enn 40 år. Mitt grunnlag har vært prinsippene for vitenskapsfilosofi, som peker på reglene for gyldige og ugyldige argumenter. Jeg er en skeptisk person som trenger sterke beviser for å tro på noe. Derfor har jeg skrevet tre bøker om bibeloversettelse og ni andre bøker om bibelske og historiske emner. Hver av disse bøkene er et resultat av dyptgående studier, og de er først og fremst skrevet for å gi meg selv et solid grunnlag for min tro.
Som forsker er jeg åpen for andre ideer enn mine egne, og for at noen av mine konklusjoner kan vise seg å være feil. Så langt kjenner jeg ingen data som motsier min oppfatning om at hele Bibelen er en guddommelig bok inspirert av Gud. Derfor har jeg skrevet flere artikler som forsvarer sider ved Bibelens tekst, innbefattet denne artikkelen om språkforvirringen.
Dagen har hatt artikler om verifiseringen av det Josefus skriver om Jesus, om forskjellige funn som er gjort i Israel, og om dateringen av Dødehavsrullene. Jeg tror at denne artikkelen passer inn i denne rekken.