UFORSTÅELIG: At Den norske kirke ensidig legger skylden på Israel er uforståelig og man må undres hvorfor, skriver advokat Jan Benjamin Rødner. Foto: Dagen-arkiv

Kirkens ensidige kritikk av den jødiske staten

Stor takk til redaktør Selbekks uredde varsko om Den norske kirkes (Dnk) holdning til Israel og jødene.

Les også
Selvrettferdig kirke ofrer jødene

Preses Olav Fykse Tveit hevder i et innlegg at Dnk gjerne lytter til jødiske stemmer. Han påstår at han ønsker dialog.

Det er dessverre ikke min erfaring i møte med ham, Berit Hagen Agøy og Mellomkirkelig Råd at de inviterer til reell dialog. Hver høst arrangerer Dnk en uke med anti-israelsk propaganda.

Les også
Farlig retorikk fra Dagens redaktør

De eneste velkomne jøder/israelere, er de som er sterkt kritiske til Israel. Det er ingen åpning for hva jøder eller israelere flest mener. Resultatet er hatefull propaganda uten motforestillinger.

I 2010 sluttet Dnk seg til og finansierte spredningen av Kairos-dokumentet som oser av erstatnings- og frigjøringsteologi. Det er en ensidig bannbulle mot den jødiske staten som oppfordrer til BDS-boikott og krever rett for «flyktningene» til å vende tilbake til Israel.

Det er et fullstendig ensidig narrativ som gir all skyld på den jødiske staten og ignorerer hva landet står overfor av hat og terror.

Og hva verre er,- det begrunnes i religiøs overbevisning mens enhver teologi som støtter Israel fordømmes som fjernt fra kristen lære.

Skjult bak fine ord egger dokumentet til hat og løsninger som vil utslette Israel som jødisk stat, enn si en stat med jøder.

Jeg forstår at som jøde tillegges ikke mine ord vekt.

For 50 år siden var de kristne i Betlehem i klart flertall og ordføreren var kristen. Men muslimsk terror og drap lærte dem å tie og skylde alt på Israel.

Snart er de kristne, i likhet med jødene, hundset vekk fra de arabiske landene mens de øker i antall og velstand i Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er lett å forstå kristne palestinske ledere,- de kan ikke si hva de egentlig mener, for menigheten er i realiteten gisler. At Dnk legger skylden ensidig på Israel er uforståelig og man må undres hvorfor.

Jeg forstår at som jøde tillegges ikke mine ord vekt. Hva jeg ikke forstår, er at Dnk har gjort seg til arnested for en ensidig propaganda som vil utslette Israel og tror at det er en invitt til dialog med jøder.