UTFORDRES: Nå bankes det kraftig på frikirkedørene. Noen har alt døra på gløtt og andre kan ikke få åpnet den fort nok, skriver Jan Helge Hindenes. Foto: Dagen-arkiv

En tommel opp for Guds ord

Flere av mine venner på Facebook er raus med tomler opp og hyllest av pride i sine ideologiske varianter. De fleste tier for å ikke bli hetset og satt i bås.

En ting skal være sikkert og vist. Som kristne har vi mye å lære av systematikken som har pågått i samfunnet og langt inn i menighetene i mange år. Resultatet er overveldene. Nå bankes det kraftig på frikirkedørene og. Noen har alt døra på gløtt og andre kan ikke få åpnet den fort nok. Tenk om vi hadde vært like nidkjær for utbredelsen av evangeliet.

Noen les seg til kunnskap eg ikke kan applaudere. Mitt hjerte gråter og jeg har lyst å rope fra hustakene. Stopp denne liberaliseringen i Jesu navn.

Mitt hjerte gråter og jeg har lyst å rope fra hustakene. Stopp denne liberaliseringen i Jesu navn.

Jeg vil ikke at lojaliteten til mennesker eller fakulteter skal skyve lojaliteten til Jesu ord ned på 2 plass.

Å lytte er viktig. Lytter vi mer til hverandre enn til Guds ord er vi allerede i faresonen for forførelse. Det er jo Guds ord som skal navigere våre følelser og tanker på rett veg. Ikke lete etter smutthull i Skriften for at mine tanker skal få Guds aksept.

At en tidligere høvding i pinsebevegelsen nå åpent skifter teologisk standpunkt i samlivsdebatten er nok et jordskjelv for mange. Ingen ting forbauser lenger. Håper bare at fortsatt der finst noen som heller vil være på hustakene og rope ut istedet for å forbli i taushet. Vi har jo blitt så økumeniske og spiselige at halvparten hadde vært nok.

Alt skal aksepteres. Alt skal neddysses. Alt skal normaliseres. Ingen må støte seg. Alle må kjenne seg akseptert inkludert og elsket uansett. Ingen må stilles på valg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når jeg leser NT ser eg mange eksempler på hvordan Ordet satte et tydelig skille mellom de som gav Gud rett og de som ville leve sitt eget liv. Dette Guds ordet som skal skille det sjelelige fra det åndelige. Når Ordet endres til noe som klør i øret er der ingen ting tilbake som kan skape sann omvendelse og Jesu etterfølgese.

Så jeg gir min tommel opp for det uforanderlige Guds ord og Guds unike skaperordning. Ikke bare i teorien men i praksis nå og til evig tid.