For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

| Debatt

Borgerkrig, russiske soldater og islamittisk motstand kveler ikke håpet i Mali

TJENESTE: Den lutherske kirken i Mali er ikke stor, men også vi bærer håpet om fred i landet, skriver Magadji Thomas.
Publisert Sist oppdatert

Finnes det håp for Mali? Gjennom flere tiår har befolkningen i landet lidd under krig, utenlandske militære aksjoner, kidnapping og sultkatastrofer. Situasjonen er nå så ille at hjelpeorganisasjoner har trukket seg ut av landet av frykt for medarbeidernes sikkerhet. 

Likevel er hovedsvaret på mitt spørsmål; «ja, det er håp for i Mali». På tross av de tiårene som ligger bak oss, har landet en befolkning som fortsatt står oppreist.

Men når det er sagt, har vi fortsatt enorme problemer. Mali var tidligere en fransk koloni som ble selvstendig i 1960. De første tiårene etter frigjøringen framsto Mali som et fungerende demokrati, men de siste årene har Mali opplevd enorme problemer. I nord-Mali har uavhengighetsforkjempere samlet seg i en politisk og militær organisasjon som ønsker å splitte opp landet. I andre deler av Mali er voldelige jihadistgrupper en stor trussel for både myndighetene og befolkningen.

Powered by Labrador CMS