For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Med denne boken ble landet bygget

Bibelens betydning for formingen av norsk kultur blir viktig under Bibelselskapets 200-årsjubileum. 
Men enda viktigere blir 
det å spørre hva Bibelen kan bety framover.

Publisert Sist oppdatert

I dag kan de fleste få en bibel i lommen i løpet av sekunder, nær sagt når og hvor som helst. Med smarttelefon kan den lastes ned gratis på et stort spekter av språk. Så tilgjengelig har Den hellige skrift ikke alltid vært i verden, heller ikke her i landet.

«Da skotten Ebenezer Henderson og landsmannen John Paterson kom til Norge på begynnelsen av 1800-tallet, ble de sjokkert over tomme kirker og mangel på kristentro i landet. Paterson fortalte om bonden som gjerne ville ha en bibel: Selv ikke med ei ku som byttemiddel lot det seg gjøre. På Stavangerkanten nærmest sloss folk om den eneste Bibelen som var å oppdrive i mils omkrets», heter det i framstillingen av Det norske bibelselskaps historie på bibel.no. Det var med hjelp fra England at organisasjonen kom på beina i 1816. British and Foreign Bible Society (BFBS) ble startstedet for en bibelbevegelse som raskt spredte seg over hele verden og som førte til stor entusiasme.

LES: Inviterer til debatt om Bibelen

Powered by Labrador CMS