KONFERANSE: Pinsebevegelsen håper å «friste» mange mennesker tilbake på Led-konferanse i februar 2022. Bildet er fra Led18 på Oslofjord Convention Center. Foto: Deborah Selbekk Lunde

Trenger vi kristne konferanser?

Ja, og her er fem grunner til hvorfor.

Utallige mennesker har hatt definerende øyeblikk for liv og tjeneste på konferanser gjennom vår pinsekarismatiske historie.

Opplevelsen av gudsnærvær, tiltaler, forbønn, kall, oppmuntring, hengiven tilbedelse, nye vennskap, nye ideer, matnyttig undervisning og så videre. Listen er lang over hva konferanser og leirer har gjort i oss og med oss. I forlengelsen av konferansene har vi ofte fått ny giv til menighetsbygging og misjon.

De siste 18 måneder har det, naturlig nok, vært få leirer og konferanser. Jeg tror dette gjør noe med oss.

KNUT IDLAND: Leder for Pinse Menighetsliv og hovedpastor i Betel, Hommersåk Foto: KS arkiv

Fest og feiring

I Bibelen kan vi lese hvordan Guds folk i gamle Israel fikk klare oppfordringer om å feire/ feste årlig på tre ulike høytider (2 Mos 23,14–19). En fest var datidens konferanse, enten over en helg eller en uke, hvor det sentrale var feiring, fellesskap, undervisning, lovprisning og mat.

Stadig var det noen som ikke var så nøye med å legge «konferansene» inn i årshjulet sitt. For disse var veien til sløvhet og mismot kortere.

Les også
Attraktive menigheter

Jeg merker meg at det over tid har blitt færre påske- og pinsestevner i våre sammenhenger. Hverdagen er travel, og når vi får ferie må vi selvsagt koble av med hytte eller utenlandsferie. Spørsmålet blir da: Når skal vi sette av konsentrert tid til å søke Gud og få nye impulser over flere dager?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når skal vi sette av konsentrert tid til å søke Gud og få nye impulser over flere dager?
Knut Idland

Daglig, ukentlig, årlig

Selv kan jeg vitne om hvor betydningsfullt det var for meg som ungdom å dra på misjonsturer, leirer og konferanser. Noen av disse ga mer åndelig vekst og retning, på noen få dager, enn år uten. Som voksne må vi vokte oss for å si at vi ikke trenger konferansene. Jeg ønsker ikke å sette dette opp mot det jevne daglige og ukentlige. Her er det ikke snakk om enten eller, men både og.

Fem gode grunner

Så hvorfor trenger vi konferansene? La meg kjapt peke på fem gode grunner og følge det opp med en bønn:

Fornyet inspirasjon og motivasjon.

Åndelig påfyll

Utvikle lederferdigheter.

Friske perspektiv og nye ideer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye relasjoner og kollegialt samhold.

Les også
Pinsebevegelsens norske drøm

Gode Gud – led meg inn i mer av dette og led meg ikke inn i fristelsen av å tenke at jeg har hørt alt før, at det ikke er verdt å ofre tid på den typen treffpunkt. Led meg til å fortsatt være sulten, nysgjerrig og lærevillig. Led oss til at vi kan ta konferansene og leirene tilbake.

Gir verdifulle verktøy

Pinsebevegelsen håper å «friste» mange mennesker tilbake på Led-konferanse i februar 2022 fordi vi som bevegelse trenger inspirasjonen, signalene, fellesskap, gudsopplevelsene og mobilisering for menighet og misjon.

Led-konferansen har de siste ti årene gitt særdeles viktige signaler og gitt mennesker og menigheter verdifulle verktøy for menighetsbygging. Vi har satt fokus på neste generasjon, folkeslagene, livslang etterfølgelse, lederskap, de som enda ikke tror, samfunnsbygging og mye mer.

Sammen om kirken 2.0

Til Led22 proklamerer vi Sammen om kirken 2.0. Vi bygger da videre på overskriften fra Led21 Tour/ digital (Sammen om kirken 1.0).

Til Led22 følger det mange nyheter og forbedringer som vi tror mange vil sette pris på. Transport blir enklere, variasjonen blir større, fleksibilitet i mat og overnatting blir bedre og prisen påvirker du i større grad selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ønsker både herlighet og ærlighet i Pinsebevegelsen

Påmeldingen til Led22 er nå åpen, så sjekk ut checkin.no og pinsebevegelsen.no.

Vi håper å erfare at «villig kommer ditt folk når du mønstrer din flokk».