HØYT TEMPO: Du har vært med på så mye at det ville romme mange bøker, skriver den pensjonerte pinsepastoren Roger Skaug om sanger og jubilant Ole Johnny Larring. Foto: Privat

Ole Johnny Larring fyller 75 år

Ole Johnny Larring fyller 75 år 30. november 2021.Her kommer en hilsen fra en av dine mange kollegaer i Pinsebevegelsen i Norge. Gratulerer så mye med 75 år med levd liv, et liv til velsignelse for så mange. Selvfølgelig først og fremst for din Ruth, dine barn, svigerdatter og barnebarn.

Dine foreldre tok deg med inn i den kristne troen. I Oslo hvor dere bodde, ble dere med i Salemkirken hvor du fikk din tro bekreftet. Så ble det tjeneste med musikk, sang og tale. Her fikk du et utgangspunkt for å reise sammen med andre som sangevangelist. En av dem var Torbjørn Martinsen som også ble med på reise til Amerika og Canada. Der ble du kjent med Ruth, og dere giftet dere. Dere delte kallet og en livsstil i tjeneste for Jesus Kristus.

Du har sunget i alle år, og det har blitt mange plater og CD-innspillinger. Sammen med Ruth har du en internasjonal tjeneste. Du har deltatt i møter, konferanser og konserter samt radio- og TV-program i en rekke land rundt i verden. Du har vært taler, tolk, organisator, sanger og musiker. Med stor entusiasme formidler du din tro med hengivelse og kvalitet til stor velsignelse for de som lytter. I Norge har du besøkt mange steder og menigheter, blant annet på vegne av IBRA. Her har dere lagt ned en enormt stor innsats, og du har blant annet presentert IBRA sitt arbeid i over 110 land.

Les også
Foretrekker det gode og de gamle

Så mye burde vært omtalt. Du har vært med på så mye at det ville romme mange bøker. Jeg velger derfor en personlig variant;

Ole Johnny, jeg glemmer ikke første gangen vi skulle ha besøk av deg og dine, i Molde på 1980-tallet. Vi var unge og nye i forstandertjenesten. Jeg kjente deg fra stevnet i Sarons dal, men var litt usikker på et slikt «storbesøk». Da oppdaget vi ditt hjertelag og omsorg. Siden har vi opplevd at du har oppmuntringens gave. Det vet jeg at mange kollegaer også har opplevd. Selvfølgelig sammen med Ruth som deler samme omsorg og omtanke.

Dine relasjoner til menigheter i Amerika og Canada har gjort at mange kollegaer fra Norge har fått besøke menigheter og ledere der borte, kollegaer du blant annet kjente fra din tjeneste på Hedmarktoppen. Jeg husker besøket i Andraé Crouch sin menighet. Vi fikk vite at han var på sykehuset, da ordnet du så vi fikk besøke han. Du er raus, og tok oss med til ulike steder slik at vi fikk innblikk i mange menigheter i Amerika.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvert år var Norge og Oslo stedet fra mai til juli/august. Det var for å møte familie og venner, men dere har også reist rundt, og hatt mye møter uke etter uke. De to siste årene har pandemien hindret reisen til Norge. I denne tiden har du også opplevd sykdom. Vi er glad for at du nå har fått styrken tilbake. Ønsker deg det som Johannes sier i sitt tredje brev; «Min kjære, jeg ønsker at du på alle vis får være frisk og ha det godt, like godt som du har det åndelig.»

Håper at det snart blir gjensyn i Norge. Jeg ønsker deg alt godt, og ha en hyggelig feiring i California!

Din kollega og venn, Roger Skaug